Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ sāksies Latvijas kausa sezona orientēšanās sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz Latvijas kausa sezonu sāksies vēlāk kā ierasts, taču tas netraucēs aizvadīt gandrīz visus plānotos Latvijas kausa posmus un noskaidrot Latvijas čempionus visās distancēs.

Latvijas kausā šogad paredzēti 18 posmi, Latvijas sprinta kausā būs trīs posmi, bet Latvijas stafešu kausā - pieci posmi. Sacensības norisināsies jau sākot ar šo nedēļas nogali, 26. un 27. jūniju, kad sezona tiks atklāta ar “Aronas kausu”, un turpināsies līdz pat oktobra vidum. Latvijas kausa programmā šogad nebūs tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības “Kurzemes pavasaris”, kas jau norisinājās treniņu formātā, taču pēc pāris gadu pārtraukuma ir atgriezies “Valmieras čempionāts”.

Pirmos Latvijas čempionu titulus jūlija vidū sadalīs Saldū, kur notiks Latvijas čempionāts sprintā un sprinta stafetē. Garās distances čempionus augusta sākumā noskaidros Līgatnes pusē, bet vidējā distance un stafete kā ierasts notiks septembra pirmajā nedēļas nogalē Ērgļos. Medaļas pagarinātajā distancē septembra beigās sadalīs Valmieras pusē, bet čempioni nakts distancē tiks noskaidroti Siguldā.

Šogad kopvērtējumā tiks vērtētas vairāk kārtas kā pagājušajā gadā - elites grupās septiņas, pārējās grupās deviņas kārtas. Jauno Latvijas kausa nolikumu meklē šeit.

Tāpat arī šogad tiks noskaidroti spēcīgākie klubi Latvijas klubu kausā, kurā piedalās visi LOF reģistrētie klubi. Klubu kausā tiek vērtētas pilnīgi visas Latvijas kausa, Latvijas sprinta kausa un Latvijas stafešu kausa sacensības.