Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieristi skrēja Rīgas maratonā

Orientieristi skrēja Rīgas maratonā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Svētdien, 18. maijā savus spēkus Rīgas maratona, pusmaratona vai mini maratona distancēs izmēģināja arī daudzi orientieristi. Kristaps Kaimiņš, kurš orientēšanās sacensībās pārstāv OK "Ogre", maratona distancē bija ātrākais no Latvijas.

Nordea Rīgas maratons bija iespēja veikt trīs dažāda garuma distances: maratons (42km 195m), pusmatarons (21km 97m) un mini maratons (5km 360m). Visās šajās distancēs startēja arī pa kādam orientēšanās sporta cienītājam, tāpēc izcelsim ātrākos.

Nenoliedzami tieši 42.195 km garā maratona distance ir visprestižākā un arī grūtākā no piedāvātajām. Maratona distancē par uzvarētāju kļuva Kenijas sportists Samijs Kibets Rotičs (viņam arī sacensību rekords). Savukārt, labākais no Latvijas skrējējiem bija Kristaps Kaimiņš, izcīnot augsto septīto vietu absolūtajā vērtējumā (laiks 2:43.40).

Dāmām maratonā otrajā vietā un labākā no Latvijas – Anita Liepiņa, kura ir pazīstama ne tikai kā pieredzējusi un titulēta soļotāja, bet arī kā pasaules čempione rogainingā (24h orientēšanās distance).

Savukārt mini maratona distancē augsto trešo vietu (absolūtajā vērtējumā) izcīnīja šī gada viens no lielākajiem pārsteigumiem orientēšanās sportā Zemgus Žagata, kurš pēc nedēļas pārstāvēs Latviju Eiropas orientēšanās čempionātā. Zemgus piekāpās tikai slavenajam Aigaram Fadejevam un Edgaram Šumskim un 5 km garo distanci veica 17 minūtēs un 46 sekundēs (17:46). Arī dāmām šajā pašā distancē augsto astoto vietu izcīnīja Laima Klauža (24:09).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas orientēšanās federācijas preses dienests