Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Tveice un kļūdas sprintā Pasaules Spēlēs Taivānā

Andrejs Siliņš

Šodien Kaohsiungā, Taivānā Pasaules Spēļu ietvaros tika izcīnītas pirmās medaļas orientēšanās sportā. Vairāk nekā trīsdesmit grādu svelmē un lielā mitrumā dalībnieki veica sprinta distances. Latvijai augstāko vietu izcīnīja Mārtiņš Sirmais – 19. rezultāts.

Šīs dienas sprinta apvidus bija skrienams, tomēr ar ceļu variantiem un iespējām pieļaut kļūdas. Pirmās startēja sievietes un abas Latvijas izlases skrējējas distancē pieļāva vairākas kļūdas, kas neļāva pacīnīties par augstākiem rezultātiem. Aijai Skrastiņai 20., bet Ingai Dambei 21. vieta. Kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja somiete Minna Kaupi. Otrajā vietā Austrālijas spēcīgākā orientieriste Johanna Alstone, bet trešā norvēģiete Elise Egseta.

Sieviešu distance ar iespēju aplūkot katras sportistes veikto ceļu: live.traclive.dk: Live

Stundu pēc sieviešu starta distancē devās vīri. Līdzīgi kā Inga un Aija arī Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks distancē pieļāva vairākas nelielas kļūdas. Finišā Mārtiņam 19. rezultāts, bet Edgaram 27. To, ka sprintā svarīga ik sekunde, pierāda sīvā cīņa par zelta medaļu. Krievijas izlases līderis Andrejs Hramova tikai par nieka 1,6 sekundēm apsteidza šveicieti Danielu Hubmanu. Trešajā vietā soms Tero Fors.

Vīriešu distance ar iespēju aplūkot katra sportista veikto ceļu: live.traclive.dk: Live

Rīt jau citā apvidū notiks vidējās distances skrējieni, kuriem līdzi varēs sekot sākot no 7.30 pēc Latvijas laika. Latvijas izlases starta laiki vidējā distancē (pēc Taivānas laika): Edgars BERTUKS 14:40, Mārtiņš SIRMAIS 14:44, Inga DAMBE 13:05, Aija SKRASTIŅA 13:34.

Visiem notikumiem orientēšanās sportā līdzi varēs sekot Pasaules Spēļu mājas lapā: wg2009.orienteering.org vai worldgames2009.tw

Informāciju sagatavoja
Kristīne Kokina
orientesanas.lv redakcija

     [+] [-]

, 2009-11-17 19:08, pirms 15 gadiem
ķirbis