Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosberga: "Esmu nenormāli priecīga par līmeni, kādā biju visu šo čempionātu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grosberga: "Esmu nenormāli priecīga par līmeni, kādā biju visu šo čempionātu"
Sandra Grosberga. Foto: IOF/Kristina Lindgrena.

Latvijas izlases orientieriste Sandra Grosberga, kura Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā individuālajā sprinta distancē izcīnīja 7. vietu un izslēgšanas sprintā sasniedza pusfinālu, atzina, ka ir ļoti gandarīta par līmeni, kādā bijusi visu šo čempionātu

"Es esmu vienkārši nenormāli priecīga par līmeni, kādā biju visu šo čempionātu. Esmu startējusi septiņos Pasaules čempionātos un piecos Eiropas čempionātos, bet šis bija pirmais, kurā sešus no sešiem startiem veicu bez kļūdām, skrienot krietni zem četrām minūtēm uz kilometru," prieku neslēpj Grosberga.

"Man par šodienu (izslēgšanas sprinta diena - aut.piez.) nebija lielu gaidu, bet zināju, ka ja viss saliekas, tad varu aizskriet arī līdz finālam. No rīta pirms kvalifikācijas jutos ļoti labi un arī uz fināliem nebiju pārāk sagurusi. Ceturtdaļfinālā mans trumpis bija distanču plānotāju pielietotā "skrējēju izvēles (runners choice)" izkliede. Es izvēlējos it kā garāko, bet skriešanas ziņā vieglāko variantu. Skrēju agresīvi jau no paša starta. Distances laikā nevienu brīdi nezināju, kurā vietā esmu, tikai pie pēdējā kontrolpunkta, dzirdot to no komentētāja, sapratu, ka esmu pirmā. Pusfinālā arī mēģināju sākt agresīvi, bet laktāts tomēr mani apēda, un to pāris sekunžu atstarpi, kas bija starp mani un līderēm, es vienkārši nespēju nodzēst. Jāatzīst, ka pusfināls arī bija vienkāršākā no šīs dienas distancēm un reāli nebija daudz variantu, kur mēģināt aizbēgt," skaidro Latvijas izlases orientieriste.

"Ātrums, kādā šobrīd prasa skriet elites līmenis orientēšanās sportā, ir mežonīgs. Un tomēr es priecājos, ka varu parādīt, ka tas nav neaizsniedzams arī mums. Es vienmēr esmu mazliet skumīgi klausījusies vārdos, ka mēs Latvijā nevaram tur tikt un nevaram konkurēt. Varam. Ar lielu neatlaidību un pacietību, bet varam. Un es zinu, ka varu vēl labāk," optimistiski raugās Sandra.

"Man jāsaka milzīgs paldies visiem pārējiem Latvijas izlases sportistiem par atbalstu un citu līdzjutēju pārkliegšanu. Atmosfēra komandā bija lieliska un tā spēlē lielu lomu rezultātos. Īpašs paldies komandas biedram Andrim Jubelim, kurš visu nedēļu palīdzēja arī kā fizioterapeits, jo mums neviena cita nebija līdzi, un šodien bija kopā ar mani pirms abiem fināla startiem. Un, protams, mūsu trenerim Dāvidam Stefanski, kurš manu orientēšanās tehniku ir pacēlis citā līmenī," pateicību velta Grosberga.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums