Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosbergai septītā vieta Eiropas čempionātā orientēšanās sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grosbergai septītā vieta Eiropas čempionātā orientēšanās sprintā
Sandra Grosberga. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Latvijas izlases orientieriste Sandra Grosberga Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā individuālajā sprinta distancē sasniegusi panākumu un izcīnīnījusi 7. vietu. Šis ir Grosbergas līdz šim augstākais individuālais sasniegums starptautiskajos čempionātos. Grosberga bija vienīgā no Latvijas, kura iekļuva sprinta finālā 45 labāko vidū.

Sandra Grosberga bija vienīgā Latvijas izlases sportiste, kura sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības. Fināla sacensībās tūristu piepildītajās Veronas centra ielās Grosberga trīs kilometrus garo distanci veica bez ievērojamām kļūdām un demonstrēja augstu tempu. Šī kombinācija finišā ļāva ierindoties augstajā septītajā pozīcijā, 46 sekundes aiz uzvarētājas Sāras Hagstromas un tikai vienu sekundi aiz sestās vietas.

Ar šo rezultātu Sandra Grosberga uzlaboja savu 2021. gadā Šveicē sasniegto 10. vietu EČ sprinta distancē. Starp Latvijas orientieristiem augstākus individuālos rezultātus Eiropas čempionātos savulaik sasnieguši vienīgi Mārtiņš Sirmais (divreiz 2. vieta vidējā distancē, 6. vieta sprintā) un Edgars Bertuks (5. vieta vidējā distancē).

Sandra Grosberga: "Pēc Pasaules čempionātā izcīnītās 7. vietas biju ļoti priecīga, bet šodien zināju, ka varēju tikt sešiniekā, tāpēc ir nedaudz bēdīgi. Bet ir labi zināt, ka es to spēju. Šogad sekundes nav manā pusē, bet kaut kad būs! Distance likās vieglāka, nekā gaidīts, ļoti uzmanīgi lasīju karti uz priekšu un gaidīju kādu distanču plānotāja "triku", bet tas tā arī nepienāca. Iespējams, tieši liekas uzmanības dēļ distances beigu daļā zaudēju laiku. Biju ļoti gatava, biju kārtīgi izpētījusi apvidu ar Google Street View, zināju, kā izskatās pilsētas laukumi, ielas. Biju ļoti koncentrējusies tieši uz šodienu, tāpēc par turpmāko čempionātu neesmu tik ļoti domājusi. Sprinta stafetē ir iespēja būt diezgan augstu, un knock-out sprintā domāju, ka man ir izredzes cīnīties par vietu finālā. Nākotnē redzu iespēju uzlabot rezultātus gan meža, gan sprinta distancēs. Jāuzlabo pārliecība par saviem spēkiem, pat šodien, stāvot uz starta līnijas domāju par to, kā nu būs."

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums
Jānis Tamužs

     [+] [-]

, 2023-10-05 00:20, pirms 7 mēnešiem
Malacīte! Elites līmenis.