Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Telpu orientēšanās kausa posms Brasas cietumā pulcē lielāko dalībnieku skaitu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Telpu orientēšanās kausa posms Brasas cietumā pulcē lielāko dalībnieku skaitu
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās pirmais šīs sezonas telpu orientēšanās kausa posms Brasas cietumā. Šis posms noteikti jāizceļ ar unikālo norises vietu - Brasas cietumu - un līdz šim lielāko orientieristu skaitu kāds jebkad piedalījies telpu orientēšanās kausa posmā - 602 dalībnieki.

Arī atsauksmes par šo posmu ir ļoti labas. Kopumā dalībnieki atzīst, ka sacensības bija tiešām izaicinošas, taču interesantas un aizraujošas, un lieliskā lokācija ļāva iepazīt Brasas cietumu no teju visiem iespējamajiem rakursiem, stūriem un telpām, jo iekļūt bija iespējams pat tādās vietās, kur parasti ekskursijās nelaiž.

Vairāki dalībnieki ir arī personīgi dalījušies ar savu pieredzi. V21 uzvarētājs Rihards Krūmiņš dalās ar pārdomām: “Telpu orientēšanās sezonas sākums vienmēr ir gaidīts brīdis. Šis orientēšanās paveids manā uztverē ir daudz dinamiskāks par tradicionālo orientēšanos, jo, vai nu tu maksimālā intensitātē mēģini saprast, kur atrodies un uz kurieni jāskrien, vai arī tu sprinto pilnā ātrumā. Papildus sajūtas tiek iegūtas, kad posms tiek organizēts šādā aizraujošā vietā kā cietums. Beidzot šī sezona ir pienākusi arī šogad! Šodien distances šķita ideālā sarežģītības pakāpē, kad nebija tikai jāskrien, bet nebija arī pārāk ilgi izmisuma momenti. Pirmo distanci sanāca veikt uzmanīgi un bez nopietnām kļūdām, bet otrajā gan sanāca diezgan daudz kļūdīties, kad pārliecība un vēlme tik ātrāk uz priekšu sāka ņemt virsroku. No pasākuma ieguvu uz ko cerēju, un tiekamies nākošajā posmā!”

Savukārt S21 dalībniece Elīza Ozola saka: “Brasas cietumā biju orientējusies 2019. gadā, bet tas šoreiz maz palīdzēja, jo bija pieejas daudz jaunām telpām un kāpnēm. Šī noteikti ir viena no unikālākajām telpu orientēšanās lokācijām. Kopumā distances bija ļoti interesantas, un visgrūtāk man bija atrast pareizo ceļu cauri daudzajām mazajām telpām, kur arī zaudēju daudz laika. Paldies organizatoriem un jau gaidu nākamo kārtu!”

Amanda Mankus (S16) komentē: “Ļoti īpaša vieta ar daudz iespaidīgām telpām, kamerām un cietuma iecirkņiem. Salīdzinoši ar citām reizēm, liekas, ka šīs bija īsākas distances, bet tāpat bija jāpadomā, kur doties. Es distancē sataisīju šur un tur drusku kļūdas, bet manuprāt tā bija visiem. Kopumā, šīs dienas telpu orientēšanās bija ļoti labs iesākums sezonai un nevaru sagaidīt nākamos posmus!”

Arī trīs no Instagram lapas sekotājām dalās savos iespaidos: “Prāts kūpēja brīžiem, bet ļoti patīkami. Lokācija pārsteidza ik uz soļa”, “Ļoti patika. Lieliskas telpas priekš orientēšanās. Jau otro reizi izskrēju Brasas cietumu”, “Foršs posms! Ar pietiekami sarežģītiem maršrutiem un vairākām izvēles iespējām”.

Rīkotāji ir pateicīgi ikvienam dalībniekam un aicina pieteikties tik pat interesantiem atlikušajiem Telpu orientēšanās kausa posmiem, nākamais jau 12. novembrī Rīgas cirkā.

Informāciju sagatavoja
Madara Nagle
Latvijas Orientēšanās federācija