Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Smederna" grauj līderi, Ļebedevam - 5 punkti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Smederna" grauj līderi, Ļebedevam - 5 punkti
Andžejam Ļebedevam divi ļoti labi braucieni un 5 punkti yzvarā pār Elitserien līderi.

Pārliecinošu uzvaru Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionāta mačā guva titula īpašniece Eskilstūnas "Smederna", kas viesos ar 53:37 pārspēja līderi "Vastervik Speedway" komandu. Andžejs Ļebedevs uzvarētāju labā atveda 5 punktus.

Viesi mājiniekus jau mača sākumā "nolika uz lāpstiņām" - pēc pirmās braucienu sērijas (četri braucieni) rezultāts bija 18:6 "Smederna" labā. 5:1 uzvaru savā braucienā pārī ar Krievijas spīdveja jauno zvaigzni Gļebu Čugunovu (junioru pasaules čempionāta līderis, Nāciju spīdveja uzvarētājs Krievijas izlases sastāvā) atveda Andžejs Ļebedevs. Savā nākamajā braucienā daugavpilietis piedzīvoja kritienu, tad finišēja ceturtais, bet tad ar lielisku apdzīšanas manevru apsteidza austrālieti Semu Mastersu un pārliecinoši uzvarēja. Neveiksmīgs bija 13. brauciens - atkal ceturtais. Summā - 5 punkti.
Abās komandās nebija to lielāko zvaigžņu - mājiniekiem iztrūka dāņa Nikija Pedersena (bija ceļā uz Vladivostoku, kur šodien startēs Krievijas spīdvejā līgā Balakovas "Turbina" rindās), bet viesiem nebija Fredrika Lindgrena (oficiāli - veselības problēmas, taču runā, ka esot nesaskaņas ar kluba vadību un pēc šīs sezonas varētu pamest komandu), taču viesiem bija vairāk braucēju, kas regulāri veda punktus (pa 11 - Čugunovam un Adrianam Miedziņskim, 10 - Mihaelam Jepsenam Jensenam, 9 - Pžemislavam pavļickim, 7 - Pontusam Aspgrenam, 5 - Ļebedevam).
Pēc šīs triju punktu uzvaras (panākums arī pirmā riņķa mačā savā mototrekā, tā ka klāt nāca papildus punkts) "Smederna" turnīra tabulā pakāpās uz 4. vietu.