Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" minimāli zaudē Tarnuvā, Lahti - 15 no 15

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" minimāli zaudē Tarnuvā, Lahti - 15 no 15
Timo Lahti - 15 no 15 iespējamajiem punktiem Tarnuvā.

Ceturto reizi Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda brauca Tarnuvas mototrekā un ceturto reizi tajā zaudēja, taču tieši tagad daugavpilieši bija vistuvāk uzvarai vai vismaz neizšķirtam - Nice līgas pirmajā mačā "Loko" apmēram 8000 skatītāju klātbūtnē tikai ar 44:46 piekāpās vietējai komandai "Unia". 15 no 15 iespējamajiem punktiem daugavpiliešu labā atveda soms Timo Lahti.

Tikai divreiz mājiniekiem bija izdevies iegūt četru punktu pārsvaru, bet mača lielāko daļu bija divu punktu pārsvars kādai no komandai vai neizšķirts. Pēc pirmajiem trim braucieniem "Unia" bija vadībā ar 11:7, taču Andžeja Ļebedeva un Oļega Mihailova uzvara ar 4:2, bet tad Vadima Tarasenko un Ķasta Puodžuka uzvara ar 5:1 jau izvirzīja vadībā viesus - 19:17 pēc sešiem braucieniem.
Timo Lahti un Artjoma Trofimova 5:1 uzvara 12. braucienā atkal izvrzīja vadībā "Lokomotīvi" - 37:35, taču pēdējos trīs braucienus labāk aizvadīja mājinieki - 5:1 un 4:2 deva viņiem četru punktu pārsvaru pirms pēdējā 15. brauciena - 44:40. Lahti un Ļebedevam pēdējā braucienā izdevās labs starts, viņi veda 5:1 uzvaru, taču pagājušās sezonas "Loko" līderim zviedram Peteram Ljungam izdevās "Loko" pāri "sadalīt" un finišēt otrajam - 4:2 mūsu labā braucienā, bet 46:44 visā mačā "Unia" labā. Minimālais zaudējums ļauj daugavpiliešiem cerēt uz bonuspunktu atbildes mačā - otrajā riņķi savā mototrekā jāuzvar vismaz ar 3 punktu pārsvaru un tad par uzvaru būs 3 punkti.
Labākais mačā bija Lahti, kurš pārliecinoši uzvarēja visos piecos savos braucienos. Ļebedevam - 10, bet Tarasenko - 9 punkti, taču pa vienam neveiksmīgam braucienam bija arī viņiem. Līderu trio atveda 34 no 44 punktiem un tas nozīmē tikai vienu - pietrūka atbalsta no pārējiem un pirmām kārtām no Puodžuka un Jevgeņija Kostigova (attiecīgi 3 un viens punkts). Juniori Mihailovs (4 punkti) un Trofimovs (2) kopumā brauca labi, tomēr vēl kaut par punktu vairāk katrs varēja atvest. Nebūsim bargi ktitiķi - tas bija tikai pirmais mačs un zaudējums tikai ar 44:46 vienam no līgas favorītiem viesos, jācer, dos papildus pārliecību pirms nākamajiem mačiem. Turklāt paturēsim prātā arī iespēju mainīt sastāvu - piemēram, vēl taču ir zviedrs Puntuss Aspgrens un pieredzējušais polis Karols Barans.
Otrajā kārtā "Loko" nebrauks (Nice līgā ir 7 komandas, tāpēc kāda no tām katrā kārtā ir brīva), būs iespēja daudz trenētiem savā mototrekā, kur 14. aprīlī viesosies Gdaņskas "Wybrzeze". Gdaņskas komanda pirmajā mačā viesos ar 49:40 pārspēja Gņezno "Car Gwarant Start" spīdvejistus.