Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam uzvara Zviedrijā, Gustam un Kolodinskim - Polijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam uzvara Zviedrijā, Gustam un Kolodinskim - Polijā
Andžejs Ļebedevs un "Dackarna" vēl tuvāk iekļūšanai izslēgšanas mačos.

Trīs no četriem Latvijas spīdvejistiem un viņu komandas otrdien guva uzvaras Zviedrijas Bauhaus-Ligan un Polijas U24 Ekstralīgas mačos. Visi trīs bija starp labākajiem savās komandās.

Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Molillas komanda "Dackarna" savā mototrekā ar 49:41 pārspēja "Rospiggarna Hallstavik" spīdvejistus, taču neieguva bonuspunktu - pirmā riņķa mačā viesos bija zaudēts ar 13 punktu starpību (38:51), tā ka viens punkts tika arī viesiem. Jau pēc pirmajiem trim braucieniem "Dackarna" panāca 13:5, taču viesi ar Kaiu Hukenbeku, Artjomu Lagutu un Viktoru Pžijemski priekšgalā mājiniekus drīz vien piebremzēja. Astoņu punktu pārsvars turējās un viesi tikai vienreiz reāli apdraudēja mājinieku pārsvaru - 9. braucienā Ļebedevs un Dāvids Bellego zaudēja ar 1:5 Jakubam Jamrugam un Lagutam un rezultāta starpība saruka līdz 29:25. Tūdaļ pat sekoja revanšs ar 5:1 , bet tad Ļebedevs un Raijens Duglass arī uzvarēja ar 5:1 - 39:27. Uzvara mačā jau bija praktiski kabatā un varēja reāli domāt par trešā jeb bonuspunkta iegūšanu. Neizdevās. Ļebedevs ar Breidiju Kērcu un tad ar Duglasu atveda neizšķirtus 3:3, bet pēdējā braucienā (uzvara ar 5:1 dotu vēlamo 14 punktu pārsvaru, jo rezultāts bija 47:37) viesi uzvarēja ar 4:2 - summā 49:41 "Dackarna" komandas labā. Andžeja Ļebedeva rēķinā - 8 punkti. Molillas komanda nostiprinās turnīra tabulā 6. vietā, kas ļauj piedalīties izslēgšanas mačos.
Polijas U24 Ekstralīgā Vroclavas komanda viesos ar 51:39 pārspēja Toruņas komandu, bet Francis Gusts ieguva 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Krosno komanda savā mototrekā ar 50:39 uzvarēja Čenstohovas spīdvejistus, bet Daniilam Kolodinskim - 11 no 12 iespējamajiem punktiem (piedalījās četros braucienos, jo vairāk nebija nepieciešamas). Sagrāvi Lešno piedzīvoja Ernesta Matjušonoka pārstāvētā Ļubļinas komanda - 27:63. Matjušonoka rēķinā 3 punkti.