Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kas sagaida "Lokomotīvi" otrajā posmā?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kas sagaida "Lokomotīvi" otrajā posmā?
Romāns Považnijs un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies Polijas 1. spīdveja līgas pirmais posms, pēc kura astoņas dalībkomandas tiks sadalītas divos četriniekos. Tajā četriniekā, kas cīnīsies par medaļām būs Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti. Šajā rakstā par to, kādas ir mūsu komandas izredzes pacīnīties par medaļām.

Kā jau iepriekšējos gados pierasts, arī šogad Polijas 1. spīdveja līgā startē astoņas komandas. Sešas no Polijas un pa vienai no Latvijas un Ungārijas. Iepriekšējā sezonā pēc divu apļu turnīra tika noskaidrotas tās sešas komandas, kuras pēc play-off sistēmas izspēlēja godalgotās vietas, taču šogad izslēgšanas mači tikuši atcelti. Pēc 14 sacīkstēm komandas tiks sadalītas divos četriniekos. Labākās četras komandas turpinās cīņu par vietu Polijas Ekstralīgā, bet pārējās komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu 1. līgā (to automātiski nodrošina sešas labākās komandas, astotā vieta izkrīt uz 2. līgu, bet septītā vieta cīnās ar 2. līgas otro labāko komandu).

Liels prieks, ka Daugavpils "Lokomotīve" jau kādu laiku iepriekš varēja justies droši par vietu starp līgas labākajām četrām komandām, taču komanda negrasās apstāties pie sasniegtā. Sezonas izšķirošie notikumi vēl ir priekšā, pie tam ir ļoti labas iespējas tikt līdz Ekstralīgai.

Līdz šim iekrātie punkti pret četrām vājākajām komandām dzēsīsies, toties arī turpinājumā tiks ņemti vērā tie punktiņi, kuri iegūti pret tiešajiem konkurentiem. Jau tagad skaidrs, ka starp "Lokomotīves" konkurentiem otrajā posmā būs Žešuvas "Marma" un Gņežno "Start", bet trešais konkurents vēl nav zināms (visticamāk, ka tas būs Gdaņskas "Lotos").

Izslēgšanas maču sistēma ir atcelta, tās vietā četras labākās līgas komandas savā starpā aizvadīs vēl divu apļu turnīru, pēc kura noskaidrosies galējais vietu sadalījums. Piedāvājam ieskatīties iespējamajā labākā četrinieka sākumpunktu situācijā.

Uzreiz jāsaka, ka pirmajā posmā iegūtajām vietām nebūs nekādas nozīmes, galvenais būs iegūtais punktu skaits pret saviem tiešajiem konkurentiem. "Lokomotīve" pret "Marmu" ieguvusi divus punktus no pieciem, bet pret "Start" trīs no pieciem iespējamajiem punktiem. Arī pret "Lotos" un "GTŽ" iegūts pa trīs punktiem, bet pret "PSŽ" paņemts viss iespējamais - 5 no 5. Šī iemesla dēļ "Loko" būtu ļoti izdevīgi, ja labāko četriniekā izdotos iespraukties "PSŽ", bet tas, pēc šodienas "Lotos" veiksmīgi aizvadītās sacīkstes viesos pret "Marma" (46:44), vairs nav reāli.

Polijas 1. spīdveja. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Marma68
2.Lokomotīve68
3.Lotos57
4.Start54

Piebilde: Teorētiski labāko četriniekā vēl var iespraukties "GTŽ", bet tad pašiem vajadzēs uzvarēt izbraukumā Poznaņas klubu, kā arī jācer uz Gdaņskas neveiksmi savā trekā pret "Start".

Svētdien Gdaņskas "Lotos" un Gņežno "Start" aizvadīs savu pēdējo pirmā posma savstarpējo dueli. Ja ar vismaz piecu punktu pārsvaru uzvarēs "Lotos", tieši gdaņskieši kļūs par galvenajiem favorītiem uz pirmo vietu (komandas rēķinā būs desmit punkti), bet "Start" cīnīties par pirmo vietu būs ļoti smagi. Vietu Ekstralīgā automātiski garantēs tikai pirmās vietas ieguvēji, bet sudraba medaļu laureāti iegūs iespēju cīnīties par ceļazīmi uz spīdveja Meku ar septīto stiprāko Ekstralīgas klubu.

Otrais posms iesāksies 15. augustā, pagaidām gan nav zināms, ar ko un kur savas pirmās sacīkstes aizvadīs daugavpilieši. Pirmo posmu "Loko" noslēgs šo svētdien, kad savā trekā uzņems Ribņikas "RKM". No turnīra tabulas viedokļa šai cīņai nebūs nekādas nozīmes.

Polijas 1. spīdveja līga. Pamatposms

VKomandaSacīkstesP
1.Marma1323
2.Start1322
3.Lokomotīve1321
4.Lotos1320
5.GTŽ1318
6.PSŽ1212
7.RKM137
8Miskolc122

     [+] [-]

, 2010-07-30 12:21, pirms 14 gadiem
jā lotos pārsteidza,sajauca visas kārtis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-07-30 15:41, pirms 14 gadiem
Tagad sāksies pats interesantākais

  +1 [+] [-]

, 2010-07-31 04:03, pirms 14 gadiem
Žēl, ka nevar redzēt nekur vairs LOKO sacensības. Baigi simpatizē spīdvejs! Žēl, ka nedzīvoju tuvāk Daugavpilij