Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" avārija Pilā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīvei" avārija Pilā
Renē Bahs vienīgais Pilā atveda vairāk par desmit punktiem.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda brauca uz Polijas Nacionālās spīdveja līgas maču Pilā vismaz pēc bonuspunkta, bet mājās jāatrgriežas tukšā - zaudējums ar 32:58. Pilas komanda "Polonia" ir pietiekami spēcīga, lai spētu mūsējos savā mototrekā pieveikt, taču zaudēt, kā mēdz teikt, var dažādi...

Neilgi pirms mača sākuma Pilā uznāca negaiss, spīdveja stadionā pa gaisu lidoja gan reklāmas, gan citi vieglāki priekšmeti, taču lietus nebija īpaši spēcīgs un ilgs, tā ka pirmā brauciena starts aizkavējās tikai par nepilnu pusstundu. Sākums nebija slikts - Renā Bahs uzvar pirmajā braucienā, Oļegs Mihailovs bez punktiem, bet ir 3:3. Ņikita Kaulņš kārtējo reizi šosezon uzvar junioru braucienā, Artjoms Juhno finišē trešais - 4:2 un 7:5 pēc pirmajiem diviem braucieniem, Taču tā arī bija vienīgā reize, kad "Loko" bija vadībā. Četrus no nākamajiem pieciem braucieniem daugavpilieši zaudēja ar 1:5, paši gan arī ar 5:1 vienreiz uzvarēja (Daniils Kolodinskis un Bahs), tā ka pēc septiņiem braucieniem mājiniekiem bija desmit punktu pārsvars - 26:16. Jo tālāk, jo sliktāk - tā var teikt par "Loko" mača turpinājumu.
Vēl pēc trim braucieniem jau bija 36;24 Pilas komandas labā, bet pārējo izsaka galarezultāts - zaudējums ar 26 punktu starpību... Astoņas reizes braucieni zaudēti ar 1:5. Bahs atveda 11 punktus, bet Kolodinskis - 9 puntus (katram 6 braucieni), bet divatā uzvarēt nav iespējams. Neko nevar pārmest Kauliņam - uzvara junioru braucienā, tad vēl viens punkts (apsteigts mājinieku juniors) un tikai pieredzes trūkuma dēļ neveiksme 10. braucienā, kurā Ņikita pat bija līderis, bet tad cīņā par trešās vietas atgūšanu pieļāva kļūdu. Toties pārējie... Jevgeņijam Kostigovam - 3 punkti 4 braucienos, Stīvenam Voralam - 3 punkti 5 braucienos, Oļegam Mihailovam - viens punkts trijos braucienos un Juhno - viens punkts divos braucienos (labs tikai junioru brauciens). Baham un Kolodinskim ir regulāra sacensību prakse attiecīgi Dānijas līgā un Polijas U24 ekstralīgā un viņi arī nobrauca vislabāk, taču tas ir tikai viens iemesls pārējo salīdzinoši krietni sliktākam sniegumam. Pārējos iemeslus jāmeklē sevī.
Jācer, ka līdz nākamajam mačam, kas būs 7. jūlijā savā mototrekā ar Opoles komandu, tiks izdarīti secinājumi un būs pārmaiņas arī komandas sastāvā. Viesos Opoles komandai zaudēts ar 42:48, tā ka trīs punktus jānem obligāti. To pašu var teikt par pārējiem atlikušajiem mačiem - viesos ar Gņezno komandu (mājās uzvara ar 12 punktu pārsvaru - jāņem kaut bonuspunktu) un savā mototrekā ar Landshutas komandu no Vācijas (viesos zaudēts ar 42:48 - mājās jāņem trīs punktus). Tikai tad būs izredzes tikt pusfinālā.