Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Vilkiem" no Vitštokas arī ir zobi...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Vilkiem" no Vitštokas arī ir zobi...
Foto: Daugavpils Optibet Lokomotīve

Tikai trešo maču šīs sezonas Polijas 2. līgas čempionātā spīdvejā trešdien aizvadīs Daugavpils "Optibet Lokomotīve" - daugavpilieši Vitštokas mototrekā Vācijā plkst. 18 tiksies ar vietējo komandu "Wolfe". Vitštokas komanda ir zaudējusi visos četros aizvadītajos mačos, taču zobi "Vilkiem" ir un viņi nelaidīs garām iespēju iekost, ja kāds iedomāsies būt pašpārliecināts.

Vitštokas (atrodas 95 km no Berlīnes) komanda savulaik te piedalījās, te nepiedalījās VDR čempionātos, arī vēlāk Vācijas spīdveja bundeslīgā tā te bija, te pazuda, te atgriezās, arī šosezon "Vilki" pieteicās Polijas 2. līgā, tad - atteica savu piedalīšanos, bet galu galā tomēr piedalās. "Vilki" tikai ar 41:49 zaudēja savā mototrekā Poznaņas komandai (ar to mūsējie svētdien tiksies savā mototrekā) un tas mačs arī liek būt modriem, jo nākamos trīs mačus Vitštokas komanda zaudēja diezgan pārliecinoši - 21:69 Opolē, 36:53 mājās Ravičai un 30:59 Ladshutā. Daugavpils komanda vispirms uzvarēja mājās Landshutas "Devils" no Vācijas ar 47:42, bet tad piekāpās Opolē - 38:51. Uz 1200 km attālo Vitštoku "Optibet Lokomotīve" devās savā labākajā sastāvā.

Starta numuru secībā Daugavpils komandā mačam pieteikti Hanss Andersens, Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs, Ričards Ansviesulis, Tomass H. Junasons, Francis Gusts un Ernests Matjušonoks. Nav vēl pēc savainojuma atgriezies ierindā Ķasts Puodžuks, ārpus sastāva šoreiz palicis Daniils Kolodinskis.

"Vilku" rindās pagaidām pieteikti tikai seši braucēji, tā ka vēl viens kļūs zināms tikai šodien (starta numuru secībā) - Matičs Ivačičs, Makss Dilgers, Sandro Vasermans, Stevens Mauers, Lukass Baumans un Bens Ernsts. Komandas līderi ir pirmie trīs - slovēnis Ivačičs (9 punkti Landshutā), bijušais Vācijas izlases dalībnieks Dilgers (savulaik 7 sezonas Polijas klubos un 3 sezonas britu klubos) un Vasermans. Pārsteidz, ka nav mačam pieteikts Ēriks Riss, kurš ir 2015. gada britu Premjerlīgas čempions Edinburgas komanda, kurš 2016. gadā bija Vācijas čempions, bet 2014. un 2016. gadā bija pasaules čempions garajā trekā jeb hipodromā. Četrkārtējā pasaules čempionātu finālista un trīskārtējā Vācijas čempions Gerda Risa dēls šosezon startē arī Birmingemas komandā. Tiesa, viena vieta "Vilku" sastāvā vēl ir brīva...

Vitštokas komandā ir trīs talantīgi juniori un 20 gadus vecais Lukas Baumans jau minētajā mačā ar Poznaņas komandu, piemēram, atveda 12 punktus (turpmāk gan nebūt tik labi negāja). 18 gadus vecais Bens Ernsts ir 2018. gada pasaules čempions junioriem 250 kub.cm klasē. Komandas sastāvā ir pieteikti arī divi mazāk zināmi austrālieši un savulaik pazīstamā britu spīdvejista Endija Smita (5. un 7. vieta pasaules čempionāta finālos, 8 sezonas GP seriālos) dēls Džeks Smits, tā ka nav neiespējama arī vēl kāda ārzemnieka parādīšanās.