Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja Grand Prix seriāls sākas Jaunzēlandē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja Grand Prix seriāls sākas Jaunzēlandē
Gregs Henkoks otro reizi savā ilgajā karjerā sāks spīdveja GP seriālu pasaules čempiona lomā.

Nekad tik agri - jau 31. martā - vēl nebija sācies spīdveja pasaules čempionāta Grand Prix seriāls. Nekad tas nav sācies arī tik tālu - proti, Jaunzēlandē - un tā vispār ir tikai otrā reize spīdveja GP vēsturē, kad seriāls startē ārpus Eiropas (2002. gadā seriāls startēja Austrālijā - mototreks tika izveidots Sidnejas stadionā, kurā pirms diviem gadiem risinājās vasaras olimpiskās spēles).

Savulaik jaunzēlandei bija pasaulē slavenākais spīdvejists Aivens Meidžers - pirmais, kuram piecas reizes (pavisam - sešas) izdevās kļūt par pasaules čempionu, vēlāk bija pasaules čempions Berijs Brigss un citi augstas klases spīdvejisti, bet pašreiz jaunzēlandiešiem nav neviena pasaules klases spīdvejista. Meidžors joprojām aktīvi darbojas spīdvejā un lielā mērā tas ir viņa nopelns, ka pasaules spīdveja elite atkal ir Jaunzēlandē.

GP seriāla pirmais posms risināsies Oklendas mototrekā un tas ir garākais no visiem, kuros šogad notiks spīdveja pasaules čempionāta sacensības - mototreka apļa garums ir 413 metru (oriģinālā tas ir pat 460 m garš, taču uz GP sacensībās tas tika saīsināts). Neviens no pašreizējiem GP dalībniekiem Oklendā sacensībās nav piedalījies, tā ka visiem tas būs kaut kas jauns. Ar "wild card" startēs un Jaunzēlandi pārstāvēs brits Džeisons Banjans, kurš plašākam spīdveja lokam nav zināms, un ja viņam izdosies iegūt kaut pāris punktus, tad tas jau būs liels panākums.

Pasaules čempiona lomā Oklendā startēs amerikānis Gregs Henkoks, kurš ir vienīgais, kas piedalījies visos līdzšinējos 144 GP posmos. Tikai par četriem mazāk ir polim Tomašam Golobam, bet vismaz 100 GP posmos ir startējuši tikai seši spīdvejisti un pieci no viņiem brauks sestdien Oklendā (vēl arī austrālietis Džeisons Kramps, dānis Nikijs Pedersens un zviedrs Andreass Junsons).

GP sacensību sistēma palikusi iepriekšējā - vispirms braucēji 20 braucienos tiekas katrs ar katru (katram pa 5 braucieniem), tad 8 labākie aizvada divus pusfinālus, no kuriem pa diviem labākajiem brauc finālā. Finālā punktu skaits dubultojas (6,4 un 2).

Bez jau pieminētajiem pieciem, kuru rēķinā ir vismaz 100 GO posmi katram (pasaules čempions no viņiem nav bijis tikai Junsons), par 2012. gada GP seriāla favorītiem vēl tiek uzskatīti Emīls Saifutdinovs (Krievija), polis Jaroslavs Hampels un austrālietis Kriss Holders.

Pavisam spīdveja GP seriālā šogad ir 12 posmi. Otrais būs 28. aprīlī Lešno mototrekā Polijā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-30 13:58, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Bet Daugavpilī posma nebūs ?
šogad būs Eiropas čempionāts

     [+] [-]

, 2012-03-30 14:38, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Bet Daugavpilī posma nebūs ?
shogad veel buus sacenes ari Daugavpils rinkjii bet taalaakaa gonku nakotne shajaa pilseetaa ir biezaa miglaa tiita maigi izsakoties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja