Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gustam pirmie punkti un uzvaras Ekstralīgā, Ļebedevam - 10 punktu un uzvara mačā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gustam pirmie punkti un uzvaras Ekstralīgā, Ļebedevam - 10 punktu un uzvara mačā
Francim Gustam pirmās uzvaras braucienos un pirmie punkti Ekstralīgā.

Latvijas spīdvejistu Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta pārstāvēto spīdveja komandu mačs Polijas Ekstralīgā līdz pat pēdējā brauciena pēdējiem metriem turēja saspridzinājumā - Ļebedeva pārstāvētā Lešno "Unia" savā mototrekā uzvarēja Gusta pārstāvēto Vroclavas komandu "Betard Sparta" ar 47:43 un saglabāja izredzes palikt Ekstralīgā. Abi Latvijas spīdvejisti bija starp labākajiem savās komandās, turklāt Gustam tie bija pirmie punkti un pirmās divas uzvaras braucienos viņa karjerā Ekstralīgā.

Lešno komandai tikai uzvara saglabāja reālas izredzes palikt Ekstralīgā. Vroclavas komandas rindās nebija Taia Vofindena un Daniela Bjūlija (tieši ar viņa dzinēju brauca Gusts), taču tāpēc mājinieku uzdevums nekļuva daudz vieglāks. To apliecināja arī mača gaita. Trešajā braucienā Gusts pārī ar Maceju Janovski finišēja pirmais un atveda 5:1 uzvaru, panākdami 12:6 viesu labā. Francim tā bija pirmā uzvara un pirmie punkti Ekstralīgā. Ļebedevam pirmajā savā braucienā nācās palikt bez punktiem. Pēc nākamajiem trim braucieniem jau bija neizšķirts (Ļebedevam savā braucienā uzvara un 4:2 pārī ar Keinanu Rjū, bet Gustam trešā vieta un 3:3 pārī ar Bartlomeju Kovaļski) - 21:21. Taču vēl pēc trim braucieniem atkal mīnus 6 - 27:33... Gusts ar Kovaķsi atkal atveda 3:3 (Gusts trešais), bet Ļebedevs (finišēja otrais) ar Nazaru Parņicki zaudēja ar 2:4. Atlika vairs tikai pieci braucieni un tajos Lešno "Unia" arī izrāva uzvaru.
11. braucienā - 5:1 un vairs tikai 32:34. 12. braucienā tikās Ļebedevs un Gusts. Francis teicami startēja no pirmā celiņa, ieguva vadību un, lai kā Andžejs centās, apsteigt Franci viņam neizdevās - attiecīgi 3 un 2 punkti, bet braucienā neizšķirts - 3:3. 13. braucienā Janušs Kolodzejs un Gžegožs Zengota uzvarēja ar 4:2 un pirms pēdējiem diviem braucieniem - 39:39.
Priekšpēdējā braucienā mājinieku pāris Bens Kūks un Zengota uzvarēja ar 5:1 un "Unia" pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā - 44:40. Lai uzvarētu visā mačā, pēdējā braucienā mājinieki nedrīkstēja zaudēt ar 1:5. 15. braucienā atkal tikās Ļebedevs un Gusts. Andžejam izdevās lielisks starts un viņš atvairīja visus Artjoma Lagutas mēģinājumus tikt garām, bet Gusts finišēja trešais - 3:3 braucienā un 47:43 visā mačā Lešno "Unia" labā.
Ļebedevs uzvarētāju labā atveda 10 punktus, bet vairāk punktu "Unia" rindās bija tikai Kolodzejam. Gusts savā pirmajā pilnajā mačā pasaules spēcīgākajā spīdveja klubu līgā ieguva 9 punktus un arī bija otrais rezultatīvākais savā komandā (Lagutam 10 punktu, kā arī kritiens vienā braucienā).
Ekstralīgas turnīra tabulas lejasgalā stuācija ir ļoti saspringta. Grudzjoncas komandai ir 11 punktu 12 mačos (pavisam komandām regulārajā čempionātā jāaizvada pa 14 mačiem), Toruņas un Zeļona Guras komandām - pa 10 punktiem attiecīgi 11 un 12 mačos, Čenstohovas un Lešno komandām - pa 9 punktiem attiecīgi 11 un 12 mačos. Svētdien vēl savā starpā tikās Toruņas un Čenstohovas komandas...

     [+] [-]

, 2024-07-29 12:26, pirms 2 mēnešiem
Biju dzīvajā tajā gonkā. Ļoti laimīgs biju redzēt 5:1 un 4:2 Latvijas izpildījumā. Gustam vispār bija 9+2, tāpēc viņš pat labāks par Lagutu bija.

     [+] [-]

, 2024-07-29 20:52, pirms 2 mēnešiem
Par tiem +2 bonuspunktiem braucejam tikai piemaksa, bet kopejaa komandas punktu skaitaa vin`us neieskaita...

     [+] [-]

, 2024-07-30 12:54, pirms 2 mēnešiem
Bonusa punktus ņem vērā, kad aprēķina vidējos punktus indivduālam braucējam, tātad statistiski Gusts bija vislabākais komandā.