Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžuks Eiropas čempionāta finālu spīdvejā sāk ar lielisko 5. vietu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Puodžuks Eiropas čempionāta finālu spīdvejā sāk ar lielisko 5. vietu
Ķasts Puodžuks
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas spīdvejists Ķasts Puodžuks šovakar pirmajā Eiropas čempionāta fināla spīdvejā nostartēja lieliski, ļoti spēcīgā konkurencē ieņemot piekto vietu. Pavisam nedaduz viņam pietrūka iekļūšanai lielajā finālā.

Šogad Eiropas čempionātam ir pavisam jauns formāts, kas krietni paaugstinājis konkurenci. Četros finālposmos piedalīsies ļoti liels skaits pasaules vadošo braucēju, starp kuriem ir arī šīs sezonas pasaules čempionāta līderis krievs Emīls Sajftudinovs. Prieks, ka atlases kārtās sevi lieliski pierādīja mūsējie Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs. Andžiks no starta finālos tomēr atteicās, jo viņam galvenā prioritāte būs pasaules junioru čempionāts.

Toties vakara pirmajā finālā pozitīvi pārsteidza Puodžuks. Jau savā pirmajā braucienā pēc sliktā starta Puodžuks varonīgi apsteidza visus konkurentus, tiekot pie trīs punktiem! Otrajā braucienu sērijā Ķasts bija spiests izstāties un arī trešajā sērijā tikai viens punkts. Toties lieliski tika nobraukts nākamajos divos piegājienos, kuros tika izcīnītas uzvaras! 10 punkti deva vietu labāko sešiniekā un pusfinālā.

Puodžuks pusfinālā apsteidza poli Maceju Janovski un ilgi atradās priekšā britu superzvaigznei Tajam Vofindenam, bet beigās tomēr viņam piekāpās. Trešā vieta pusfinālā Puodžukam garantēja piekto vietu lielajā kopvērtējumā, kas jāuzskata par izcilu panākumu, jo Ķastu apsteidza tikai pasaules varenie, bet daudzi citi konkurenti palika aiz viņa muguras kā Fredriks Lindgrens, Grigorijs Laguta, Sebastians Ulameks, Jurica Pavličs, Martins Vaculiks un citi.

Par sacensību uzvarētāju kļuva šī brīža "karstākais" spīdvejists Sajfutdinovs, kurš apsteidza Niki Pedersenu, Vofindenu un poli Tomašu Gollobu.

Eiropas čempionāta 1. fināls

VBraucējsValstsP
1.Emīls SajfutdinovsKrievija11+3
2.Niki PedersensDānija10+2
3.Tajs VofindensLielbritānija10+1
4.Tomašs GollobsPolija13
5.Ķasts PuodžuksLatvija10
6.Macejs JanovskisPolija10
7.Martins VaculiksSlovākija9
8.Hans AndersensDānija8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-28 00:33, pirms 11 gadiem
Malacis Kjastas, ļoti labs rezultāts! Lieliskas un aizraujošas sacīkstes!
Prieks ka Eurosport beidzot sāka rādīt spīdveju tiešraidē un ar labu komentātoru!!!

  -2 [+] [-]

, 2013-07-28 00:47, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Beidzot arī par šo lielisko gonku ziņa! Puodžuks vnk zvērā nomauca! Kā viņš 1. un 4.braucienā uzvaru izkapāja! 2 no 3 skaistākajiem braucieniem (Laguta vienu izbrauca kā Dievs) visā gonkā! 5.braucienu vispār kā no starta aizbrauca, tā bez variantiem visus.
Pusfinālā no iekšmalas startēja, bet drusku nokavēja startu un viena maza maza kļūdiņa virāžā - tur bija tādi monstri, kuri nepiedod pat šādas mikrokļūdiņas. Un beigās 1/3 moča zaudēja britam tikai.
Tādas emocijas, ka maz neliekas!
pusfinālu nomauca jau labi, bet 2 vietu pakāsa, sākums bij labs.
spīdvejs jau nekad top nebūs, Dinamo treniņš un basis sitīs pušu vienmēr.
bet labi jau, ka uzraksta Nauriis, vismaz info ir , kuri pa Eurosport neredzēja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-28 01:01, pirms 11 gadiem
Malacis, šādā konkurencē lielisks panākums! Skatījos un priecājos! Mazliet škrobe, ka pusfinālā vienas mazītiņas kļūdiņas dēļ palaida garām Vofindenu, bet nu tas nekas, ja vērtē visu summā, lai pašam labi veicas un arī mocīts labi iet turpmāk! Visa cīņa vēl priekšā!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-28 01:07, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: pusfinālu nomauca jau labi, bet 2 vietu pakāsa, sākums bij labs.
spīdvejs jau nekad top nebūs, Dinamo treniņš un basis sitīs pušu vienmēr.
bet labi jau, ka uzraksta Nauriis, vismaz info ir , kuri pa Eurosport neredzēja
Es labāk skatos uz Puodžuku EUROSPORT LIVE starp labākajiem spīdvejistiem nekā uz nožēlojamo Dinamo lūzeru "Cerības" kausā

  +1 [+] [-]

, 2013-07-29 16:01, pirms 11 gadiem
Pastāstiet man, čaiņikam, kāpēc Gollubam ar vairāk punktiem ir priekšā visādi, kam ir mazāk punktu?

     [+] [-]

, 2013-07-30 13:27, pirms 11 gadiem
Dainis Āzens rakstīja: Pastāstiet man, čaiņikam, kāpēc Gollubam ar vairāk punktiem ir priekšā visādi, kam ir mazāk punktu?
Jo finālā viņš palika pēdējais. Šajā posmā viņš paliek ceturtais, bet lielajā kopvērtējumā viņš būs otrais.