Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" nosauc sastāvu, Ansviesulis atgriežas Zviedrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" nosauc sastāvu, Ansviesulis atgriežas Zviedrijā
Ričards Ansviesulis sekmīgi aizvadīja savu sezonas pirmo maču Allsvenskan līgā.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandas treneris Nikolajs Kokins nosauca sastāvu svētdienas mačam viesos ar Pilas komandu "Polonia" Polijas Nacionālajā spīdvejā līgā, bet Ričards Ansviesulis sekmīgi atgriezās Zviedrijas Allsvenskan (otrā pēc ranga līga) līgas čempionātā.

Pirmā riņķa mačā savā mototrekā "Loko" uzvarēja Pilas komandu ar 53:36 un 17 punktu pārsvars ļauj cerēt uz bonuspunktu divu maču summā. Tiesa, labākais variants ir uzvarēt arī viesos un atgriezties mājās ar trim punktiem, kas krietni uzlabotu izredzes iekļūt pusfinālā. Abu komandu treneri, salīdzinājumā ar maču Daugavpilī, sastāvos veica minimālas pārmaiņas. Pilas komandā U24 braucēja statusā dāņa Jonasa Knudsena vietā būs norvēģis Matiass Pollestads, kurš pēc pirmā posma ir viens no līderiem GP2 jeb junioru pasaules čempionātā. Savukārt daugavpiliešu rindās Ķasta Puodžuka vietā būs Oļegs Mihailovs. Atkal "Loko" sastāvā būs brits Stīvens Vorals, kurš iepriekšējos divos mačos nepiedalījās.

"Optibet Lokomotīve" sastāvs numuru secībā: Renē Bahs, Daniils Kolodinskis, Oļegs Mihailovs, Stīvens Vorals, Jevgeņijs Kostigovs, Artjoms Juhno un Ņikita Kauliņš.

Pilas komandas līderi būs brits Adams Eliss, Norberts Košcjuhs, dānis Jonass Jepesens un ukrainis ar Polijas pasi Viktors Trofimovs jaunākais. Notekti jārēķinās arī ar Pollestadu, kurš izīrēts Pilas komandai no Ekstralīgas kluba Gožuvas "Stal".

Daugavpils komandai ir 4 punkti sešos mačos un tā ieņem 5. vietu, bet Pilas komandai ir 2 punkti piecos mačos un tā ir sestā. Līdz trešajai vietai daugavpiliešiem ir tikai divi punkti, līdz otrajai - pieci, bet ceurtajai vietai (Opoles komanda) arī ir 4 punkti. Tā ka katram punktam ir izšķirīga nozīme.

Ričards Ansviesulis aizvadīja šosezon pirmo maču Zviedrijas Allsvenskan līgas čempionātā un ar 13 no 15 iespējamajiem punktiem bija rezultatīvākais Karlstades "Solkatterna" (tulkojumā - Saules kaķi) komandas rindās, bet viņa komanda viesos ar 66:24 sagrāva "Griparna" spīdvejistus. Mājinieku rindās nebija viņu līdera Kima Nilsona, kas noteikti ietekmēja galarezultātu, taču ne galaiznākumu par labu viesiem. "Solkatterna" rindās brauc arī mums labi zināmais bijušais "Loko" spīdvejists Viktors Palovāra, bijušais Zviedrijas junioru čempions Joels Andersons, bijušais Zviedrijas junioru izlases dalībniks Jonatans Grāns un pagājusā gada GP3 pasaules čempions (250 kub.cm klase) Rasmuss Karlsons (šajā mačā atveda 10 punktus). "Saules kaķi" ar 11 punktiem piecos mačos (viens bonuspunkts) ir līderi un abus tuvākos sekotājus apsteidz par 3 punktiem. "Solkatterna" komandā ir pieteikts arī 15 gadus vecais rīdzinieks Damirs Fiļimonovs (22. jūlijā paliks 16 un varēs debitēt "Loko" rindās Polijas Nacionālajā līgā) un paredzams, ka kādā no nākamajiem mačiem viņam tiks dota iespēja debitēt Allsvenskan čempionātā. Damirs labi sevi apliecina treniņos ar Daugavpils komandu un cerams, ka viņš būs labs papildinājums "Loko" junioru rindās.