Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - trīskārtējs Zviedrijas čempions

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - trīskārtējs Zviedrijas čempions
Andžejs Ļebedevs - trīskārtējs Zviedrijas čempions Eskilstūnas "Smederna" sastāvā.

Trešo gadu pēc kārtas par Zviedrijas čempionu spīdvejā Eskilstūnas "Smederna" komandas rindās kļuva pašreiz labākais Latvijas spīdveja meistars daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. Elitserien fināla atbildes mačā "Smederna" arī viesos pārliecinoši pieveica Molillas komandu "Dackarna" - 53:37. Ļebedeva rēķinā - 8 punkti.

Uzvara ar 18 punktu pārsvaru pirmajā mačā savā mototrekā deva pārliecību par uzvaru atbildes mačā uz pretinieku "ātrā ceļa" un "Smederna" jau ar pirmajiem braucieniem sāka apliecināt savu pārākumu. Ar 4:2 uzvaru pirmajā braucienā sāka Fredriks Lindgrens un Gļebs Čugunovs, tad sekoja neizšķirts 3:3, bet 3. braucienā Andžejs Ļebedevs un Mihaels Jepsens Jensens atveda pārliecinoši 5:1 uzvaru.

Pēc pirmās braucienu sērijas - jau 16:8 viesu labā. Ja pirms mača kādam "Dackarna" pusē vēl arī bija nelielas cerības uz neticamu uzvaru ar 19 punktu pārsvaru, tad tagad izplēnēja arī tās. "Smederna" arvien palielināja savu pārsvaru un uzvarēja ar 16 punktu pārsvaru.

Jau kuro reizi izpaudās tieši Eskilstūnas komandas spēks - pa 10 punktiem Lindgrenam un Čugunovam, 9 punkti Jepsenam Jensenam, pa 8 punktiem Ļebedevam un Pontusam Aspgrenam, 7 punkti Pšemislavam Pavļickim un tikai juniors Aleksanders Voentins atveda vienu punktu. Iepriekšējo reizi trīs gadus pēc kārtas Zviedrijas spīdveja komandu čempionātā bija triumfējusi komanda "Ornarna" un tas bija no 1992. līdz 1994. gadam.