Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Fjelsted" saglabā pirmo vietu, Ļebedevam - 9 punkti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Fjelsted" saglabā pirmo vietu, Ļebedevam - 9 punkti
Andžejs Ļebedevs un viņa komanda "Fjelsted" saglabā pirmo vietu Dānijas spīdveja līgā.

Otrajā mačā pēc kārtas "Fjelsted" komandai Dānijas spīdveja līgā neizdevās pārspēt "Slangerup" spīdvejistus, taču Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda saglabāja pirmo vietu turnīra tabulā - zaudējums viesos ar 40:44 deva bonuspunktu (savā mototrekā uzvara ar 50:34). Ļebedevs īpaši labi aizvadīja mača galotni, kad arī izšķīrās, vai viesiem izdosies iegūt bonuspunktu.

Savā pirmajā braucienā, kas bija arī pirmais brauciens mačā, Andžejs Ļebedevs diezgan labi aizbrauca no starta, veidojās 3:3, taču jau otrajā aplī notika izstājās... 1:5. Nākamajā savā braucienā daugavpilietis vēl "taustījās" Slangerupas mototrekā un finišēja trešais, taču tālāk bija arvien labāk. Ieguvuši mača sākumā pārsvaru, mājinieki turējās 6 līdz 8 punktus priekšā, taču trīs braucienus pirms mača beigām panāca 38:28. Desmit punktu pārsvars nozīmēja, ka atlikušajos trijos braucienos jāuzvar ar 7 punktu pārsvaru un par uzvaru "Slangerup" komanda iegūs trīs punktus. Mājinieku pārsvars varēja būt lielāks, ja Ļebedevs 9. braucienā nebūtu izkarojis punktu duelī ar Jūnasu Seifertu-Salku un līdz ar to pārī ar Mateušu Cierņaku nebūtu atvests neizšķirts 3:3. Taču abus savus labākos braucienos Andžejs aizvadīja tieši izšķirīgajā mača daļā - tā galotnē.
12. braucienā Ļebedevs gandrīz trīs apļus "medīja" Andreasu Līageru, bet tad to meistarīgi apsteidza un kopā ar Frederiku Jakobsenu atveda 4:2. Pirms pēdējiem diviem braucieniem - 40:32 mājinieku labā un teorētiski viņi vēl varēja gūt neizsķirtu divu maču summā, kas bonuspunktu nedotu ne vienai, ne otrai komandai, taču priekšpēdējā 13. braucienā Peters Kildemans un Ļebedevs nodemonstrēja pāra braucienu, ko var likt spīdveja mācību grāmatā - 5:1 uzvara un pirms pēdējā brauciena bonuspunkts nodrošināts - 41:37 mājinieku labā.
Summā Andžejam Ļebedevam 9 punkti piecos braucienos (vēl vienā izstāšanās), vairāk punktu "Fjelsted" rindās atveda tikai Cierņaks un Jakobsens - attiecīgi 13 un 11, bet viņi arī piedalījās katrs 7 braucienos.
"Fjelsted" komanda ar 17 punktiem saglabā pirmo vietu turnīra tabulā, bet "Slangerup" ar 16 punktiem ir otrā. Abiem līderiem regulārajā čempionātā atlicis aizvadīt attiecīgi 3 un 2 mačus, bet to tuvākajai sekotājai Holstedas komandai "Tigers" ir 13 punktu un vēl 5 mači. Tā ka spēkošanās par pirmajām divām vietām, kas uzreiz dos vietu finālčetriniekā, vēl nebūt nav beigusies.