Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovam 5 punkti un 11. vieta

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovam 5 punkti un 11. vieta
Jevgeņijam Kostigovam - 11. vieta GP pretendentu pusfinālā.

Jevgeņijs Kostigovs ieguva 5 punktus un ieņēma 11. vietu 2025. gada spīdveja "Grand Prix" pretendentu pusfinālā jeb kvalifikācijā Žarnovices mototrekā Slovākijā. Varēja būt divi vai pat trīs punkti vairāk un vismaz trīs vietas augstāk. Nesanāca.

Neliekuļosim - tik spēcīgā konkurencē, kāda bija Žarnovicē, tikt pirmajā četriniekā Jevgeņijam nebija daudz izredžu, tomēr tik un tā varēja iegūt vairāk punktu un stabili iekļūt desmitniekā vai pat astotniekā. Pirmajā braucienā Kostigovs zaudēha tikai pašreiz labākajam ASV spīdvejistam Lukam Bekeram. Pirmie divi punkt ir. Nākamajā braucienā ar bijušo pasaules vicečempionu poli Patriku Dudeku, bijušo Eiropas čempionu britu Robertu Lambertu un pagājušā gada GP seriāla bronzas medaļas ieguvēju mājinieku Martinu Vaculiku nācās palikt bez punktiem, toties savā trešajā braucienā Kostigovam gan vajadzēja uzvarēt vai finišēt vismaz otrajam - diemžēl atkal bez punktiem... Uzvarēja 16 gadus vecais čehu spīdveja talants Adams Bednāržs (kopā sakrāja 6 punktus, turklāt vienā no braucieniem izstājās). Savā priekšpēdējā braucienā Kostigovs piekāpās tikai austrālietim Bredijam Kērcam, bet pēdējā braucienā atstāja ceturtajā vietā zviedru Oliveru Berntzonu un finišēja trešais.
Žarnovices pusfinālā lielākais pārsteigums - nākamā gada GP seriāla pretendentu finālā netika Martins Vaculiks. Jau minētajā braucienā ar Kostigovu viņš bija tikai trešais, bet tad izstājās (būdams otrais) motocikla defekta dēļ. Divas uzvaras atlikušajos braucienos summā ļāva sakrāt 10 punktus, ar ko bija par maz.
Ar 14 no 15 iespējamajiem punktiem uzvarēja dānis Anderss Tomsens (tas pats, kurš pērn Latvijas GP izcīņā Rīgā piedzīvoja briesmīgu kritienu), 13 punktus ieguva Dudeks, bet pa 12 punktiem - Kērcam un Lambertam. Papildbraucienā par trešo vietu uzvarēja Kērcs un tas var izrādīties ļoti svarīgi - ja pēdējā kvalifikācijā Lonigo četriniekā netiks čehs Petrs Kvjehs, tad no Žarnovicas pusfināla tālāk tiks tikai pirmie trīs. Tas tāpēc, ka GP pretendentu fināls būs 4. oktobrī Pardubices mototrekā Čehijā un vieta čehiem tur jau ir garantēta.
Sestdien plkst. 20 pēc Latvijas laika Lonigo (Itālija) sāksies pēdējais pusfināls, kurā startēs arī Francis Gusts.