Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gustam 8 punkti un 8. vieta Lonigo

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gustam 8 punkti un 8. vieta Lonigo
Francis Gusts ieņēma 8. vietu spīdveja GP pretendentu pusfinālā Lonigo.

Francis Gusts ieguva 8 punktus un ieņēma 8. vietu nākamā gada spīdveja "Grand Prix" seriāla pretendentu pusfinālā Lonigo mototrekā Itālijā. Pirms pēdējās braucienu sērijas uz pirmajām četrām vietām pretendēja deviņi (!) spīdvejisti un starp viņiem bija arī Gusts.

Francis Gusts sāka ar trešo vietu un vienu punktu savā pirmajā braucienā - piekāpās šā gada GP seriāla dalībniekam britam Danielam Bjūlijam un somam Timo Lahti, kurš kopš šīs sezonas pārstāv Zviedriju. Nākamais brauciens Gustam bija labākais šajās sacensībās - teicams starts un pārliecinoša uzvara pār citu šā gada GP seriāla dalībnieku poli Šimonu Vožņaku un dāni Andreasu Līageru. Tad - atkal tikai punkts, taču priekšā tikai austrālieši Džeks Holders (viens no šā gada GP seriāla līderiem) u Džeimons Lidsejs. Priekšpēdējā braucienā neizdevās tikt galā tikai ar Vācijas čemponu Kevinu Vēlbertu un pirms pēdējās braucienu sērijas Gusta rēķinā bija 7 punkti - viņš nebija pirmajā rindā starp tiem deviņiem, kuriem bija izredzes tikt četriniekā, taču atrašanās plašajā līderu grupā jau vien liecina par sportiskās formas atgriešanos.
Pēdējā braucienā Francim nācās tikties ar līderi čehu Janu Kvjehu un mājinieku Pako Kastanju, kuriem bija attiecīgi 11 un 10 punktu. Trešais un plus vēl viens punkts. 8 punkti tik spēcīgā konkurencē un pirmo reizi braucot Lonigo mototrekā - tas, cerams, tikai dos papildus pārliecību sekmīgam sezonas turpinājumam.
Par uzvarētāju ar 14 punktiem no 15 iespējamajiem kļuva Kvjehs, 13 punktus ieguva Bjūlijs, bet pa 12 punktiem - Holders un Kastanja. Papildbraucienā par trešo vietu uzvarēja Holders. Kvjeha iekļūšana četriniekā nozīmē, ka arī ceturtās vietas ieguvējs no Žarnovices pusfināla brits Roberts Lamberts tiek GP pretendentu finālā.
2025. gada spīdveja GP pretendentu fināls būs 4. oktobrī Pardubices mototrekā Čehijā. Starp tā 16 dalībniekiem - arī Latvijas labākais spīdveja meistars Andžejs Ļebedevs (3. vieta Debrecenas pusfinālā).