Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts ceļā uz GP2 finālu - caur Vēsterviku un Grindstedu uz Prāgu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts ceļā uz GP2 finālu - caur Vēsterviku un Grindstedu uz Prāgu
Francis Gusts

Piektdien Prāgas mototrekā tiks atšķirta jauna lappuse junioru pasaules čempionātā spīdvejā - pirmo reizi šo sacensību finālposmiem piešķirts "Grand Prix" statuss un visi trīs GP2 posmi notiks pirms lielā GP posma. Starp 15 labākajiem junioriem (vēl viena vieta tiek posma rīkotājiem) ir arī pērnā gada U19 Eiropas čempions un 6. vietas ieguvējs junioru pasaules čempionātā Francis Gusts. Ceļš uz pirmo GP2 posmu Prāgā viņam ir caur Zviedriju un Dāniju.

Otrdien Francis Gusts piedalījās Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta mačā, trešdien vakarā brauks Dānijas līgas mačā, bet tad dosies uz Prāgu. Avestas komanda "Masarna" likumsakarīgi piekāpās viesos Vēstervikas komandai ar Gļebu Čugunovu, Bartošu Smektalu un Pāvelu Pžedpeļski priekšgalā - 30:59. Lietus dēļ mačs sākās stundu vēlāk un celiņš bija smags. Gusta rēķinā 7 punkti, kas tik spēcīgā konkurencē nav slikti, turklāt viena no braucieniem viņš uzvarēja un apsteidza 2018. gada pasaules junioru čempionu (arī divkārtējo vicečempionu) Smektalu.
Trešdien būs mačs "Grinsted" komandas rindās Dānijas spīdveja līgā pret "Slangerup" komandu ar Mihaelu Jepsenu Jensenu un Andreasu Līageru priekšgalā. Grinstedas komandā brauc arī jaunais Daugavpils "Optibet Lokomotīve" papildinājums, viens no dāņu spēcīgākajiem junioriem Kevins Jūls Pedersens un 3. braucienā viņi abi ar Gustu startēs vienā pārī.
Kļuvis zināms, ka "Optibet Lokomotīve" mačs Poznaņā ir pārcelts ir 9. jūliju, bet mačs ar Gusta pārstāvēto Poznaņas komandu Daugavpilī notiks 5. jūnijā.