Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gņezno komanda brauc uz Daugavpili bez diviem līderiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gņezno komanda brauc uz Daugavpili bez diviem līderiem
Pērn "Lokomotīves" un "Start" mačs Daugavpilī aizritēja ļoti sīvā cīņā un viesi uzvarēja ar 48:42. Jārevanšējas gan par pagājušo, gan par šo gadu.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda pirmdienas vakarā (sākums plkst. 18) kārtējā Polijas eWinner 1. līgas mačā savā mototrekā tiksies ar Gņezno "Start" (pilnais nosaukums - "Car Gwarant Kapi Budex Start"). Viesi ieradīsies Daugavpilī bez diviem no saviem līderiem.

Par to, ka "Start" rindās nebūs zviedra Olivera Berntzona, kurš pagājušo sestdien ieguva vietu starp 2021. gada "Grand Prix" dalībniekiem, bija zināms jau savlaicīgi, bet vakar kļuva zināms, ka Polijas pirmās galvaspilsētas komandas rindās nebūs arī dāņa Fredrika Jakobsena. 22 gadus vecā dāņu spīdvejista tēvs trīs ar pusi gadus cīnījās ar vēzi, bet svētdien tomēr mira un tāpēc Fredriks ir devies mājup. Viņu aizstās Kevins Fajfers, kuram tās būs pirmās sacensības 1. līgā pieaugušā statusā. Savukārt Berntzona vietā brauks horvāts Jurica Pavličs un tāda maiņa liekas gandrīz vai līdzvērtīga, taču - tā tikai liekas.
Iespējams, ka Pavličam sacensības Daugavpilī būs pēdējās vai vienas no pēdējām viņa karjerā, jo labākais horvātu spīdvejists 31 gada vecumā nolēmis beigt karjeru. Šosezon viņš ir piedalījies tikai trijos mačos un lielākais viņa punktu skaits mačā ir 3 (trīs!), arī nupat GP pretendentu finālā savā mototrekā Goričanā Jurica atveda tikai 5 punktus. Bijušais pasaules junioru vicečempions un Eiropas čempions pieaugušajiem (18 gadu vecumā!) divās iepriekšājās sezonās Daugavpils mototrekā brauca ļoti sekmīgi - 11 punkti 2018. gadā un 13 no 15 iespējamajiem punktiem pērn, taču diezin vai viņš uz kaut ko tamlīdzīgu ir spējīgs tagad. Gņezno komandas līdzjutēji vēl klusībā cer, ka uz maču tomēr tiks Berntzons, taču poļu kolēģi šādu iespēju pat neizskata. Pagaidīsim vakaru.
Visu Gņezno komandas sastāva pārmaiņu dēļ vēl sāpīgāka tagad ir "Lokomotīves" neveiksme abu komandu pirmajā mačā viesos - atgādināšu, ka "Loko" zaudēja ar 41:48 un tādā gadījumā tagad trīs punkti (divi par uzvaru plus bonuspunkts par uzvaru ar vairāk nekā 7 punktu pārsvaru) būtu ļoti reāli, taču toreiz nepareizi tika ierakstīti mūsu zviedra Pontusa Aspgrena motocikla dzinēja numuri un viņa 10 punkti tika anulēti, kas deva zaudējumi ar 31:48. Vai ir iespējams uzvarēt "Start" komandu ar 18 punktu pārsvaru? Mēgināsim, taču tas būs ļoti sarežģīti, jo viesu sastāvā ir mums labi zināmais soms Timo Lahti, kurš bija viens no "Loko" līderiem un kurš perfekti pārzina "Lokomotīves" stadiona mototreku, viesu rindās ir tādi pazīstami meistari kā Adrians Gala un Oskars Fajfers, arī Pavličs nebrauks uz Daugavpili ekskursijā.
"Lokomotīves" sastāvā pirmo reizi šosezon Daugavpils mototrekā brauks "viesis" Vadims Tarasenko. Pēdējās divās sezonās, būdams "Loko" rindās, viņš Daugavpils mototrekā gandrīz vienmēr brauca īpaši neveiksmīgi (atskaitot pāris mačus), tā ka cerēsim uz izņēmumu arī šoreiz. Nebūs zviedra Linusa Sundstrēma, toties visi pārējie ir ierindā - gan jau pieminētais Aspgrens (viņa piedalīšanās bija zem jautājuma, jo jau otrdien ir mači Zviedrijas spīdveja līgā, kurā no viesu komandas brauc arī Lahti un Gala), gan Andrejs Kudrjašovs, gan Jevgeņijs Kostigovs, gan Ķasts Puodžuks, Oļegs Mihailovs (sveiciens abiem pagājušajā dzimšanas dienā!) un Francis Gusts. Uzvarēt vajag obligāti, bet cik reāli būs uzvarēt ar 18 punktu pārsvaru - to jau rādīs mača gaita.