Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kramps, Pedersens vai Sajfutdinovs?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kramps, Pedersens vai Sajfutdinovs?
Tomašs Gollobs, Džeisons Kramps, Emils Sajfutdinovs
Foto: AP/Scanpix

Jau sestdien, 24. aprīlī, startēs 2010. gada spīdveja „Grand Prix” seriāls. Sezona iesāksies ar sacensībām Polijā, kur allaž spēcīgi ir vietējie braucēji. Vai viņi spēs pārsteigt galvenos sezonas favorītus - Džeisonu Krampu, Niki Pedersenu un Emīlu Sajfutdinovu?

Elite sāks Polijā

Kamēr galvenā spīdveja cienītāju uzmanība pievērsta Daugavpils „Lokomotīves” startam Polijas 1. spīdveja līgā, arvien straujāk tuvojas visprestižāko spīdveja pasaules sacensību starts – „Grand Prix” seriāls. Šajās sacensībās piedalās praktiski visi labākie pasaules spīdvejisti. Šogad kopumā paredzēti 11 posmi, no kuriem trīs notiks Polijā, pa diviem – Zviedrijā un Dānijā, bet vēl pa vienam posmam notiks Čehijā, Itālijā, Horvātijā un Lielbritānijā.

Pirmais posms norisināsies Polijas pilsētā Lešno. Kā allaž, savas valsts trekos starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs tieši šīs valsts pārstāvji. Iepriekšējā sezonā pie uzvaras tika Džeisons Kramps, kurš vēlāk kļuva arī par pasaules čempionu. Otro vietu spēja iegūt poļu vecmeistars Tomašs Gollobs, bet labāko trijnieku noslēdza zviedrs Andreass Junsons, kurš sezonu iesāka ļoti veiksmīgi, bet tās noslēgums viņam nebija tik labs.

Visi augstākminētie braucēji būs ierindā arī šoreiz. Pie favorītiem noteikti jāpieskaita krievu brīnumbērns Emils Sajfutdinovs, kurš sevi skaļi pieteica iepriekšējā sezonā. Nedrīkst aizmirst poļus Rūne Holtu, Jaroslavu Hampelu, kā arī wild-card ieguvēju Janušu Kolodzeju. Par uzvaru cīnīsies arī Gregs Henkoks, slavenais dānis Niki Pedersens, kā arī viņa tautietis, viens no iepriekšējās sezonas atklājumiem, Kenets Bjere. Principā, pie favorītiem uz uzvaru var pieskaitīt praktiski visus 16 sacensību dalībniekus. Kā izrādīsies īstenībā, uzzināsim rīt. Sacīkšu sāksies plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Kramps, Pedersens, Sajfutdinovs vai tomēr kāds cits?

Tieši Polijas posms uzsāks cīņu par spīdveja karaļa godu sezonas kopvērtējumā. Bukmeikeri ar savu favorītu izvēli nav pārsteiguši, visaugstāk vērtējot trīs braucēju izredzes uz čempiontitulu. Bukmeikeru favorīti ir Džeisons Kramps, Niki Pedersens un Emils Sajfutdinovs. Pārējo izredzes tiek vērtētas daudz zemāk.

Kramps, pēc uzvaras iepriekšējā gada čempionātā, kļuva par trīskārtējo pasaules čempionu, šajā rādītājā panākot savu šīs sezonas konkurentu Niki Pedersenu. Nikijam iepriekšējā sezona savainojumu dēļ izvērtās neveiksmīgi, taču šosezon viņš ir gatavs reabilitēties. Šiem pieredzējušajiem bukiem ragus mēģinās parādīt jaunais krievs Emils Sajfutdinovs, kuram par finansējuma un tehnikas trūkumu sūdzēties nevajadzētu. Pagājušajā sezonā viņš vairākkārt izskatījās ļoti pārliecinoši, taču pietrūka stabilitātes.

Jāsaka, ka diezgan zemu bukmeikeri vērtē pieredzējušā Grega Henkoka izredzes šosezon, kaut arī šim smaidīgajam puisim vēl ir iekšās. 2009. gada vicečempions Tomašs Gollobs pamazām tuvojas savas karjeras norietam, tādēļ viņam nebūtu iebildumu atgādināt par sevi, uzvarot čempionātā.

Diemžēl, šogad vairs nenotiks Latvijas „Grand Prix” posms, kas allaž izraisījis lielu interesi.

”Grand Prix” seriāla kalendārs

DatumsPilsētaValsts
24.04LešnoPolija
8.05GēteborgaZviedrija
22.05PrāgaČehija
5.06KopenhāgenaDānija
19.06ToruņaPolija
10.07KārdifaLielbritānija
14.08MalilaZviedrija
28.08GoričanaHorvātija
11.09VojensaDānija
25.09TeranzanoItālija
9.10BidgoščaPolija

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 08:23, pirms 15 gadiem
Zel ka shogad nenotiks Latvija SGP

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 09:30, pirms 15 gadiem
helkama rakstīja: Zel ka shogad nenotiks Latvija SGP
Jācer, ka neraugoties uz to LTV7 turpinās translēt spīdveju.

     [+] [-]

, 2010-04-24 18:00, pirms 15 gadiem
wildo rakstīja: Jācer, ka neraugoties uz to LTV7 turpinās translēt spīdveju.
+10