Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžeja Ļebedeva meistardarbs Hožuvā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžeja Ļebedeva meistardarbs Hožuvā
Andžejam Ļebedevam slaveni sveicēji - pa kreisi 1993. gada pasaules čempions amerikānis Sems Jermoļenko, bet pa labi spīdveja "Profesors" Hanss Nīlsens, kura favorīts cīņā par titulu bija...

Andžejs Ļebedevs kļuva tikai par ceturto spīdvejistu, kuram vairāk par vienu reizi izdevās kļūt par Eiropas čempionu - Hožuvas mototrekā Polijā viņš pēc 7 gadu pārtraukuma ieguva savu otro Eiropas čempiona titulu. Tas bija īsts meistardarbs. Ļebedevs gudri un pārliecinoši kontrolēja situāciju, ne reizes neļaudams saviem tuvākajiem konkurentiem sajust, ka viņi tūdaļ nobīdīs Andžeju no pirmās vietas.

Ne velti laikam intervijā pirms pēdējā finālposma četrkārtējais pasaules čempions (tas ir tikai indiviuāli) un vēsturē pirmā GP seriāla uzvarētājs 1995. gadā leģendārais dānis (iesauka - "Profesors") Hanss Nīlsens tieši Andžeju Ļebedevu nevis tautieti Leonu Madsenu nosauca par savu favorītu cīņā par Eiropas čempiona titulu. Andžejs to arī apliecināja.
Ļebedeva pārsvars pār tuvākajiem konkurentiem Leonu Madsenu un poli Kacperu Vorinu bija 6 punkti, bet vēl par punktu atpalika polis Pjotrs Pavļickis. Šādā situācijā svarīgi bija pārliecinoši sākt sacensības un neļaut jau to sākumā konkurentiem sajust, ka līderi var panākt un apsteigt. Tas Andžejam arī izdevās - 8 no 9 iespējamajiem punktiem pēc trim braucienu sērijām. Tagad jau varēja sākt rēķināt, kas ir jāizdara, lai titulu nodrišinātu jau pēc pamatsacensībām. 13. braucienā Andžejs tikās ar Madsenu, bija dānim priekšā, bet tad Madsens tika garām un Ļebedevs - nemaz nemēģināja par katru cenu dāni apsteigt. Tobrīd starp viņiem kopvērtējumā bija bija tie paši seši punkti un tobrīd jau bija skaidrs, ka uz titulu pretendē tikai Ļebedevs un Madsens. Pēc 13. brauciena starp Ļebedevu un Madsenu bija pieci punkti. Dānis savā nākamajā braucienā finišēja otrais un tas bija piektās braucienu sērijas pirmais brauciens. Ļebedevs startēja pamatsacensību pēdējā 20. braucienā un pirms tā jau bija zināms, ka viņam vajag vienu punktu (jāfinišē vismaz trešajam), lai kļūtu par Eiropas čempionu. Pamatsacensību pēdējā braucienā uzvarēja tā vakara labākais spīdvejists dānis Anderss Tomsens, bet Ļebedevs pārliecinoši finišēja otrais un kļuva par divkārtēju Eiropas čempionu. Jā, vēl bija papildbrauciens par iekļūšanu finālā, bet tajā Andžejs netraucēja saviem konkurentiem spēkoties par pirmajām divām vietām, jo viņiem tas bija daudz svarīgāk.
Finālā pārliecinoši uzvarēja Tomsens un kopā posmā viņš ieguva 17 no 18 iespējamajiem punktiem (pirmā uzvara SEC finālposmos) un kļuva pat septīto, kuram tas izdevies (šosezon pirmajā finālposmā Debrecenā 17 no 18 iespējamajiem punktiem ieguva arī Ļebedevs). Ir tikai trīs spīdvejisti (slovāks Martins Vaculiks, Emīls Saifutdinovs un Madsens), kuriem ir izdevies pa reizei savākt visu 18 punktus. Otrais finālā bija Madsens, trešais - Vorina.
Eiropas čempionāta kopvērtējumā Andžejs Ļebedevs ieguva 50 punktus un par trim punktiem apsteidza Madsenu (viņam 7. medaļa un ceturtā sudraba medaļa Eiropas čempionātos), bet par sešiem punktiem atpalika Vorina, kuram bronzas medaļa Eiropas čempionātā ir lielākais panākums karjerā. Uzvara Eiropas čempionātā nodrošina Ļebedevam vietu 2025. gada "Grand Prix" seriāla pamatsastāvā. Ceturto un piekto vietu, kas dod vietu nākamās sezonas SEC finālposmos, ieņēma attiecīgi Tomsens un Pavļickis. Otrs mūsu SEC finālposmu dalībnieks Jevgeņijs Kostigpvs pēdējā finālposmā ieguva divus punktus un kopvērtējumā ieņēma 15. vietu.
Vienīgais trīskārtējais Eiropas čempions, kopš titula ieguvējs tiek noskaidrots nevis vienā finālā, bet četros finālposmos, ir dānis Mikels Mihelsens. Viņam šī sezona savainojuma dēļ diemžēl beigusies. Pa divām reizēm titulu ir ieguvuši Emīls Saifutdinovs, Leons Madsens un tagad arī Andžejs Ļebedevs. Pirms tam, kamēr bija vienas dienas fināli (no 2001. līdz 2011. gadam) divreiz čempions bija tikai slovēnis Matejs Žagars.
Sezona Andžejam Ļebedevam vēl nav beigusies. Jau 24. septembrī Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionāta otrais finālmačs, 28. septembrī Toruņā sezonas pēdējais GP posms, 4. oktobrī Pardubicē nākamā gada GP pretendentu fināls, kurā Andžejs brauks jau kā 2025. gada GP seriāla dalībnieks, bet 20. oktobrī Lonigo Eiropas čempionāta fināls pāriem, kur Ļebedeva pārinieks būs Daniils Kolodinskis (vēl varbūt būs kāds rezervē) un kur mēs arī ceram uz medaļu.