Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs vairs nav viens līderis SEC finālposmos

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs vairs nav viens līderis SEC finālposmos
Andžejs Ļebedevs SEC otrajā finālposmā finālā neiekļuva, taču līdera lomu - kaut dalītu - tik un tā saglabā.

Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) otrajā finālposmā Andžejs Ļebedevs ieguva 7 punktus un finālā neiekļuva, taču tik un tā saglabā vadību kopvērtējumā. Tiesa, tagad viņš nav vienīgais līderis un pirms atlikušajiem diviem finālposmiem viņam un polim Kacperam Vorinam ir pa 24 punktiem. Jevgeņijs Kostigovs otrajā finālposmā ieguva tikai vienu punktu.

Sacensību sākums Andžejam Ļedevam bija labs - viņš uzvarēja savā pirmajā braucienā un apsteidza tieši Kacperu Vorinu, Jevgeņiju Kostigovu un Dimitriju Beržē no Francijas. Bet tad sekoja divas ceturtās un viena trešā vieta - 4 punkti pirms pēdējās braucienu sērijas un skaidrs, ka vairs nav iespējams tikt papildbraucienā par divām vietām finālā jeb vietās no 3. līdz 6. vietai (uzreiz finālā iekļuva pirmie divi). Nebija tik labi starti, turklāt Grudzjoncas mototreka īpatnība ir tāda, ka no iekšmalas tajā nav tik izdevīgi startēt (15 uzvaras no 20 pamatsacensībās guva motobraucēji, kuri startēja no trešā vai ceturtā celiņa - attiecīgi 8 un 7), turklāt izskatījās, ka arī pašam braukšana īsti nevedās un arī ar motocikla regulējumiem kaut kas nebija kārtībā. Savā pēdējā braucienā Ļebedevs atkal uzvarēja, turklāt paveica to, meistarīgi apsteigdams vispirms titula īpašnieku dāni Mikelu Mihelsenu, bet tad arī savu kluba biedru Lešno "Unia" komandā Janušu Kolodzeju. Otrie trīs punkti nāca nedaudz par vēlu. Atvedis punktu savā pirmajā braucienā, trijos nākamajos ceturtais palika Jevgeņijs Kostigovs. Var tomēr redzēt, ka trūkst regulāras piedalīšanās sacensībās un uzreiz ielēkt tādā līmenī ir pārāk sarežģīti. Vēl pāris braucienu sākums bija cerīgs un vēl vismaz 2-3 punktus varēja iegūt, taču jau trešajā aplī cerības zuda. Divu posmu summā tikai 6 punkti un 16. vieta. Jācer, ka svētdien Daugavpils "Optibet Lokomotīve" rindās Polijas Nacionālās līgas mačā Gņezno būs krietni labāk.
SEC finālposms Grudzjoncā vēlreiz apliecināja, cik nepateicīga lieta ir kaut ko prognozēt SEC sacensībās - lielākajā daļā breucienu jebkurš var būt pirmais vai ceturtais, spīdvejisti cits citam atņem punktus, pēc slikta sākuma viens turpina izcili, bet cits turpretī pēc labiem pirmajiem diviem trim braucieniem zaudē izredzes tikt sešiniekā... Piemēram, dānis Leons Madsens sāka ar bezcerīgu ceturto vietu savā pirmajā braucienā, tad finišēja otrais, bet tad uzvarēja piecus braucienos pēc kārtas - trīs atlikušos pamatsacensībās, papilbraucienā un finālā. Madsenam tā bija 12. uzvara SEC finālposmos un viņš pēc nesekmīga pirmā finālposma (tikai 5 punkti) atkal ir starp pretendentiem uz medaļām un titulu. Savukārt Mihelsens sāka ar divām uzvarām pēc kārtas, bet tad trijos braucienos ieguva tikai 4 punktus.
Finālā uzreiz iekļuva poļi Kacpers Vorina un Pjotrs Pavļickis, bet papildbraucienā pirmās divas vietas ieņēma Leons Madsens un australietis Makss Friks. Finālā Madsenam bija it kā neizdevīgais otrais starta celiņš, taču viņš no tā lieliski startēja, meistarīgi izbrauca pirmo līkumu, ieguva vadību un finišēja pirmais. Otrais bija Vorina un trešais - Pavļickis.
Pēc diviem finālposmiem pa 24 punktiem ir Ļebedevam un Vorinam, taču līdera veste ir Andžejam. Pavļickim ir 23 punkti, Mihelsenam - 20, Madsenam un Macejam Janovskim (otrās vietas ieguvējam pirmajā finālposmā arī šoreiz tikai 7 punkti) - pa 19, dānim Andersam Tomsenam un polim Patrikam Dudekam - pa 17 punktiem.
Trešais SEC finālposms būs 24. augustā Gistrovas mototrekā Vācijā, ceturtais un pēdējais posms - 21. septembrī Hožuvas mototrekā Polijā.