Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam - jāsaglabā, Kostigovam - jāpalīdz

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam - jāsaglabā, Kostigovam - jāpalīdz
Andžejs Ļebedevs (vadībā) SEC otro finālposmu sāks līdera lomā.

Grudzjoncas mototrekā Polijā sestdien risināsies Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) otrais finālposms. Pirmajā posmā Debrecenā (Ungārija) pārliecinoši uzvarēja Andžejs Ļebedevs, kurš ieguva 17 no 18 iespējamajiem punktiem, un tuvāko sekotāju kopvērtējumā apsteidz par 5 punktiem. Tagad jācenšas pirmo vietu saglabāt, bet Jevgeņijam Kostigovam jācenšas krāt punktus un līdz ar to atņemt tos Andžeja konkurentiem.

Andžejs Ļebedevs savainojuma dēļ nebija piedalījies sacensībās gandrīz mēnesi, taču viņa sniegums "Speedway of Nations" pusfinālā un finālā Latvijas izlases rindās Mačestrā, kā arī Zviedrijas Bauhaus-Ligan mačā liecināja, ka sportiskā forma nav zaudēta. Tā varbūt nav tik laba, kāda bija pirms konkurenta izraisītā kritiena Polijas Ekstralīgas mačā, tomēr ir pārliecība, ka Grudzjoncā konkurentiem nebūs viegli nobīdīt Ļebedevu no pirmās vietas kopvērtējumā.
Tuvākais sekotājs polis Macejs Janovskis atpaliek par 5 punktiem, par 6 punktiem atpaliek zviedrs Jakubs Torsels, par 7 punktiem - polis Patriks Dudeks un pašreizējais titula īpašnieks dānis Mikels Mihelsens. Viņi, kā arī dāņi Anderss Tomsens un Rasmuss Jensons, poļi Kacpers Vorina un Pjotrs Pavļickis, kā arī... Nu, vispār jau var uzskaitīt praktiski visus, kas būs galvenie konkurenti. SEC finālposmos dalībnieku sastāvs ir tāds, ka gandrīz katrā braucienā katrs var būt pirmais un katrs var finišēt arī ceturtais, turklāt otrajā finālposmā klāt nākuši vēl divi ļoti spēcīgi konkurenti - Ļebedeva kluba biedrs Lešno komandā "Unia" polis Janušs Kolodzejs, kurš pērn SEC čempionātā ieguva bronzas medaļu un kurš šogad pirmajā posmā nepiedalījās savainojuma dēļ, un ... austrālietis Makss Friks, kurš pieteikts kā treka pārstāvis. 2016. gada pasaules junioru čempions, trīskārtējais Austrālijas čempions un 2022. gada "Speedway of Nations" uzvarētājs Austrālijas izlases sastāvā (GP seriālā trīs reizes bija desmitniekā kopvērtējumā, posmos viņam ir divas uzvaras, bet šosezon bija otrais Zviedrijas GP posmā) kļūs par pirmo cita kontinenta pārstāvi Eiropas spīdveja čempionātu vēsturē. Skaidrs, ka uz augstu vietu kopvērtējumā Friks cerēt nevar (atlikušajos divos posmos viņa nebūs), taču šajā posmā būtiskas korekcijas punktu sadalē ieviest var, turklāt viņš šosezon pārstāv Grudzjoncas komandu un tās mototreku pārzina līdz sīkākajai niansei. Ļebedevs, Kolodzejs un Friks - viņi atkal tiksies jau svētdien Ekstralīgas mačā Lešno starp "Unia" un Grudzjoncas komandām.
Jevgeņijs Kostigovs pirmajā finālposmā Debrecenā ieguva 5 punktus. Viņam labi izdevās divi braucieni, bet viens - gandrīz labi. Abi Latvijas spīdvejisti savā starpā tiksies jau 4. braucienā, bet viņu konkurenti tajā būs Kacpers Vorina un Dimitrijs Beržē no Francijas.
Sacensību sākums - plkst. 21 pēc Latvijas laika. Tiešraidē SEC otro finālposmu varēs redzēt Best4Sport TV kanālā.