Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Smuļkevičs - Eiropas vicečempions "mazajā spīdvejā"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Smuļkevičs - Eiropas vicečempions "mazajā spīdvejā"
Andžejs Smuļkevičs - pirmais no kreisās.

Jaunais Rīgas spīdveja audzēknis Andžejs Smuļkevičs ieguva sudraba medaļu Eiropas čempionātā spīdvejā 125 kub.cm klasē. Viņš uzvarēja trijos no četriem braucieniem un ieguva 18 punktus. Kristianam Mūrniekam - 3 punkti (vienā braucienā izstāšanās). Svētdien turpat notiks sacensības pasaules čempionāta ietvaros.

Žarnivicas mototrekā Slovākijā sacentās 24 jaunie spīdvejisti un vairākos braucienos bija pieci dalībnieki. Līdz ar to par uzvaru braucienā bija 4 punkti, par otro vietu - 3, par trešo - 2, par ceturto - viens punkts un piektā vieta - bez punktiem. Andžejs Smuļkevičs uzvarēja trijos braucienos, divos bija otrais un ieguva 18 no 20 iespējamajiem punktiem. Visos braucienos uzvarēja un 20 punktus sakrāja polis Františeks Ščīrba. Trešajā vietā ar 17 punktiem vācietis Levi Bēme, kurš papildbraucienā pārspēja poļus Dāvidu Oscendu un Mieško Mudlo (arī sakrāja pa 17 punktiem). Smuļkevičs braucienos piekāpās tikai čempionam Ščīrbam un Mudlo.
Andžejs Smuļkevičs šosezon kļuva par pirmo Latvijas pārstāvi GP4 (190 kub.cm klase) finālā spīdvejā un ieņēma 9. vietu (Andžejs bija jaunākais dalībnieks - jūlija beigās viņam paliks tikai 12 gadi), bet tagad ieguva savu pirmo medaļu tik augsta līmeņa sacensībās. Svētdien turpat Žarnovicā - pasaules čempionāts "mazajā spīdvejā" jeb 125 kub.cm klasē.