Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs uz Glāzgovu, "Optibet Lokomotīve" - uz Opoli

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs uz Glāzgovu, "Optibet Lokomotīve" - uz Opoli
Andžejs Ļebedevs

Sestdien spīdveja līdzjutējiem būs, kam sekot un par ko uztraukties - Andžejs Ļebedevs spēkosies par iekļūšanu nākamā gada "Grand Prix" seriālā Glāzgovā, bet Daugavpils "Optibet Lokomotīve" aizvadīs Polijas 2. līgas čempionāta pusfināla atbildes maču Opolē ar turienes komandu "OK Bedmet Kolejarz".

Nesen Andžejs Ļebedevs piedalījās GP posmā Kārdifā, kur aizstāja savainoto slovāku Martinu Vaculiku, un ieguva 5 punktus. Pārbaudījums smagos apstākļos Kārdifā, cerams, nāks tikai par labu pārliecības vairošanai, jo Glāzgovā jāiekļūst pirmajā trijniekā - tikai pirmie trīs iegūs tiesības nākamsezon piedalīties visos GP posmos (šosezon Ļebedevs ir pirmais rezervists).
Favorīti ir ... gandrīz visi! GP pretendentu finālā vāju vai viduvēju braucēju nav, tomēr starp 16 spīdvejistiem daži ir izceļami īpaši. Vispirms jau nesenā GP posma uzvarētājs Kārdifā brits Daniels Bjūlijs, vienā GP posmā šogad ir uzvarējuši arī austrālietis Makss Friks un dānis Andress Tomsens, piedalās arī 2020. gada Eiropas čempions brits Roberts Lamberts, zviedrs Olivers Berntzons, 2012. gada pasaules čempions (GP seriāla uzvarētājs) austrālietis Kriss Holders un viņa jaunākais brālis Džeks Holders, polis Dominiks Kubera, kurš pērn divos GP posmos bija trijniekā (otrais un trešais)... Iespējams, ka "Ashfield Stadium" mototrekā, kur savus mačus britu Premiership čempionātā aizvada "Glāzgovas tīģeri", priekšroka būs tieši britu un austrāliešu spīdvejistiem, kuri šeit braukuši daudz biežāk un ir labāk apguvuiši tikai 319 m garo celiņu.
Savainojuma dēļ nepiedalīsies vācietis Kais Hukenbeks un viņu aizstās dānis Mihaels Jepsens Jensens. Ļebedevam ir 5. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar dāni Rasmusu Jensenu, francūzi Dāvidu Bellego un jau minēto Tomsenu. Sacensību sākums - plkst. 21 pēc Latvijas laika.
Daugavpils "Optibet Lokomotīve" sestdien Polijas 2. līgas pusfināla atbildes mačā brauks Opolē. Pirmajā mačā savā mototrekā zaudēts ar 41:49 un izredzes tikt finālā ir diezgan mazas, taču - jācīnās. Savainojuma dēļ diemžēl arī šoreiz nevarēs palīdzēt Adams Eliss, kura vietā katru reizi braucienos piedalsies kāds cits. Toties būs dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens. Otrs juniors - Ričards Ansviesulis, bet pārējie visi tie paši ar komandas līderi austrālieti Niku Morisu priekšgalā. Jācer, ka daudz labāk nekā pirmajā mačā brauks Jevgeņijs Kostigovs, ka stabili punktus vedīs Daniils Kolodinskis un Ķasts Puodžuks. Opoles komandas virknējums acīmredzot būs tieši tāds pats, kāds tas bija pirmajā mācā Daugavpilī.