Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Fiļimonovs paraksta līgumu, "Optibet Lokomotīve" nosauc sastāvu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Fiļimonovs paraksta līgumu, "Optibet Lokomotīve" nosauc sastāvu
Damirs Fiļimonovs papildina "Optibet Lokomotīve" sastāvu

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda nosauca sastāvu Polijas Nacionālās spīdveja līgas regulārā čempionāta priekšpēdējam mačam svētdien Gņezno ar "Start" un parakstīja līgumu ar Damiru Fiļimonovu, kuram 22. jūlijā paliks 16 gadu un kurš jau šosezon drīkstēs debitēt komandas sastāvā.

Ja nepilnus 16 gadus vecajam Damiram Fiļimonovam (dzimis Daugavpilī, bet ar spīdveju sāka nodarboties Rīgā) jau tagad būtu 16 gadi, tad viņš visticamāk jau būtu startējis komandas rindās iepriekšējos pāris mačos un tagad dotos arī uz Gņezno. Taču vēl nedrīkst. Treniņos kopā ar "Optibet Lokomotīve" junioriem un ar pieaugušajiem braucējiem Damirs izrādīja vērā ņemamu konkurenci un saīsinātajos (divi apļi) braucienos arī apsteidza vairākus komandas braucējus, tā ka viņa iekļaušanās "Loko" rindās vispirms būs pasti[prinājums starp junioriem. 4. augustā "Loko" savā mototrekā aizvadīs regulārā čempionāta pēdējo maču ar Landshutas komandu "Devils" no Vācijas un tad arī paredzama Fiļimonova debija Daugavpoils komandas rindās.

Savukārt uz Gņezno daugavpilieši dosies tādā pašā sastāvā, kādā aizvadīja un uzvarēja iepriekšējo maču savā mototrekā ar Opoles komandu - Renē Bahs, Daniils Kolodinskis, Ķasts Puodžuks, Džastins Sedžmens, Jevgeņijs Kostigovs un juniori - Artjoms Juhno un Ņikita Kauliņš. Abu komandu pirmā riņķa mačā "Loko" mājās uzvarēja ar 51:39. Lai iegūtu bonuspunktu, nedrīkst zaudēt ar vairāk nekā 11 punktu starpību, kas nozīmē, ka - jānoskānojas tikai uzvarēt līgas līderi tā mototrekā! "Loko" pašreiz turnīra tabulā ir 3. vietā un, ja nenotiek kādi pārsteigumi, tad ar punktu Gņezno un trim punktiem pēdējā mačā pret Landshutas komandu vajadzētu pietikt, lai iekļūtu pusfinālā.

Gan "Loko", gan Gņezno "Start" komandai salīdzinājumā ar abu komandu pirmo maču sastāvos ir pa vienai izmaiņai - mūms Stīvena Vorala vietā ir Sedžmens. bet Gņezno komandā vācieša Kevina Vēlberta vietā ir pieredzējušais brits Kails Hovarts (2015. gada Lielbritānijas U21 čempions pirmo sezonu brauc Polijas mototrekos). Mājinieku līderi būs austrālietis Semjuels Masterss, zviedrs Kaspers Henriksons, Kevins Fajfers, Huberts Lengoviks un jau minētais Hovarts. Mača sākums svētdien - plkst. 19.