Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Dackarna" un Ļebedevs zaudē pirmajā finālmačā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionāta pirmajā finālmačā pašreizējā titula īpašniece Molillas komanda "Dackarna" pirmajā finālmačā ar 43:47 savā mototrekā zaudēja Jislavedas komandai "Lejonen". Vai tas jau nozīmē, ka būs cits čempions? Pagaidīsim līdz 24. sptembra vakaram, kad Jislavedā notiks atbildes mačs.

Mājinieki nonāca iedzinēju lomā kopš pirmā brauciena un vadībā nebija ne reizes visā mača gaitā. Jau pirmajā braucienā 1:5, jau 14:22 pēc sešiem braucieniem un nemitīga pakaļdzīšanās. "Lauvu" rundās ir ne tikai nu jau pieckārtējais pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks, bet arī viņa tautieši, pēdējo divu gadu junioru pasaules čempions Mateušs Cierņaks, viens no Eiropas čempionāta līderiem Kacpers Vorina, viens no GP seriāla pirmā desmitnieka braucējiem Dominiks Kubera, bijušais GP seriāla pamsastāva dalībnieks Olivers Berntzons, jaunais zviedru talants Kacpers Henriksons... Vispār Polijas spīdveja Ekstralīgas un Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionāta mači gandrīz visi ir kā "mazais Grand Prix", jo šajās divās līgās brauc praktiski visi pasaules spēcīgākie spīdvejisti, kas ir ne tikai GP seriāla dalībnieki. Tāpēc nav pārsteidzoši, ja, piemēram, tas vai cits GP dalībnieks, pat posmu uzvarētājs, Polijas Ekstralīgā vai Zviedrijas Bauhaus-Liga čempionāta mačā atver "tikai" 5 vai 7 punktus. Tā tas bija arī šajā mačā - visi "Dackarna" komandas līderi varēja atvest katrs 2-3 punktus vairāk un tad arī mača iznākums būtu cits. Neatveda un - nebija.
Arī Andžejam Ļebedevam mača sākums nebija sekmīgs - divreiz trešā vieta braucienos, kas tika zaudēti ar 1:5, kaut gan vienā no tiem viņš bija tuvu otrajai vietai. Toties 11. braucienā tieši Ļebedevs (uzvara braucienā) kopā ar Danielu Bjūliju uzvarēja ar 5:1 Cierņaku un Berntzonu un panāca mačā neizšķirtu - 33:33. Andžejs pēc ne visai laba starta no trešās vietas pa celiņa ārmalu apsteidza divus konkurentus un pārliecinoši finišēja prmais. Vadībā mājiniekiem tikt tā arī neizdevās - divi zaudējumi ar 2:4 (arī Ļebedevam, kurš finišēja otrais, ar austrālieti Breidiju Kērcu) un 37:41 pirms pēdējiem diviem braucieniem, kuros neko mainīt neizdevās.
Viesiem trīs uzvaras ar 5:1 guva Zmarzliks un Berntzons, bet pavisam Zmarzliks ieguva 14 no 15 iespējamajiem punktiem un vienīgo reizi otrais finišēja aiz sava komanfdas biedra Bertnzona. "Dackarna" rindās 11 punkti bija Bjūlijam, 9 - Kērcam, pa 7 - Rasmusam Jensenam un Ļebedevam, bet tikai 3 punkti šoreiz Timo Lahti rēķinā.
"Lejonen" komanda spēra platu soli pretī savam trešajam titulam un pirmajam pēc 15 gadu pārtraukuma, taču apsveikt "Lauvas" vēl ir pāragri. Viss izšķirsies atbildes mačā Jislavedā 24. septembrī.