Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs Eiropas čempionāta finālu iesāk ar dalītu trešo vietu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ļebedevs Eiropas čempionāta finālu iesāk ar dalītu trešo vietu
Andžejs Ļebedevs Eiropas labāko trijniekā!
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Eiropas spīdveja čempionāta pirmajā finālposmā labi nostartējuši Latvijas spīdvejisti Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs. Andžejs ieguva desmit punktus, kas deva dalītu trešo pozīciju, savukārt Podžuks ar deviņiem punktiem ieņēma dalītu piekto vietu. Nākamais posms 1. septembrī Daugavpilī.

Pirmais no četriem Eiropas čempionāta finālposmiem tika aizvadīts Polijas mazpilsētā Ravičā, kur sapulcējās 17 spīdvejisti un apmēram tikai tūkstoš skatītāju (sacensību gaitā daži no viņiem sāka kauties, tādēļ bija spiesta iesaistīties apsardze). No dalības sacensībās dažādu iemeslu dēļ bija spiesti atteikties Grigorijs Laguta, Pjotrs Dims un Klauss Visings, bet jau cīņas gaitā uz slimnīcu tika aizvests ungārs Jozefs Tabaka. Galvenais, ka ierindā bija abas mūsu cerības - Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs.

Sāka latvieši sekmīgi. Podžuks savā braucienā bija otrais aiz čeha Aleša Drimla, savukārt Ļebedevs konkurentiem neatstāja nekādas cerības. Kjasts arī nākamajos piegājienos finišēja otrais, neskatoties uz to, ka bija arī tuvu uzvarām. Ļebedevs otrajā piegājienā finišēja otrais, bet trešajā braucienu sērijā bija trešais (pievīla mocis).

Ceturtajā sērijā Podžuks ar Ļebedevu sacentās vienā braucienā, kas izrādījās nesekmīgs krietni pieredzējušākajam Podžukam - ceturtā vieta un nulle punktu. Ļebedevs no paša starta aizbrauca otrais, aktīvi centās uzbrukt polim Miskovjakam, bet apsteigt pieredzējušo braucēju viņam neizdevās.

Pirms pēdējās braucienu sērijas Ļebedevs ar astoņiem punktiem bija ceturtais, bet Podžuks ar sešiem punktiem ieņēma devīto pozīciju. Ļebedevs savā braucienā piekāpās ukrainim Karpovam, toties prata apsteigt čehu Maleku, kas ļāva pirmo finālposmu noslēgt ar desmit punktiem un dalītu 3. vietu. Desmit punkti arī polim Robertam Miskovjakam. Papildbraucienā, kas gan ietekmē tikai vietu atsevišķā posmā nevis lielajā kopvērtējumā, Andžejs polim, piekāpās, posmā paliekot ceturtais.

Podžukam pretī polis Ščepaņjaks, vācietis Dilgers un čehs Suhāneks. Neviens no viņiem nespēja pārspēt latvieti, tādējādi Podžuks noslēdza mačus uz pozitīvas nots - deviņi punkti un visas iespējas pacīnīties par Eiropas čempionāta godalgām!

Par pārliecinošu uzvarētāju kļuva iepriekšējā gada bronzas laureāts Alešs Drimls, kurš uzvarēja visos braucienos, iekrājot maksimālo punktu summu! Otrais 2011. gada Eiropas vicečempions Tomašs Gapiņskis, kuram 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Pamatīgs fiasko citam polim Mihalam Ščepaņjakam, kuram tikai četri punkti un vieta ārpus labāko desmitnieka.

Otrais no četriem finālposmiem norisināsies 1. septembrī Daugavpilī!

Eiropas spīdveja čempionāta fināls, 1. posms

VBraucējsValstsP
1.Alešs DrimlsČehija15
2.Tomašs GapiņskisPolija13
3.Roberts MiskovjaksPolija10+3
4.Andžejs ĻebedevsLatvija10+2
5.Andrejs KarpovsUkraina9
.Kjasts PodžuksLatvija9
.Šimons KjelbasaPolija9
8.Kenijs LarsensDānija8
9.Martins MaleksČehija7
.Tomāšs SuhaneksČehija7
.Viktors GolubovskisKrievija7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-18 21:38, pirms 12 gadiem
visusportufans rakstīja: Tak PO to spīdveu tas tik nejēgām interesē
No nejēgas tādus tekstus tik dzirdu...