Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē karsti notikumi spīdvejā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Nedēļas nogalē karsti notikumi spīdvejā
Nedēļas nogalē ne dienu bez spīdveja
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Arvien straujākiem soļiem tuvojas ziemas iestāšanās, kas vienlaicīgi nozīmē spīdveja sezonas noslēgumu. Kamēr aiz loga vēl tikai rudens, spīdveja mocīši nebeidz rūkt, tādēļ arī šajā nedēļas nogalē būs iespēja sekot vairākām ļoti svarīgām sacīkstēm ar Latvijas spīdvejistu piedalīšanos.

Svētdien "Lokomotīve" pret novājināto "Lotos"

Jau ierasts, ka galvenā Latvijas spīdveja cienītāju uzmanība tiks pievērsta Daugavpils "Lokomotīves" cīņām Polijas 1. spīdveja līgā. Šo svētdien daugavpilieši savā trekā uzņems Gdaņskas "Lotos" vienību, kura turnīra tabulā atrodas otrajā vietā. Daugavpiliešiem būs noteikti jāuzvar, ja vien tikšana Ekstralīgā joprojām ir "Loko" galvenā prioritāte. Viesos svētdienas pretiniekam piekāpāmies ar četriem punktiem, tas nozīmē, ka savā trekā jāuzvar ar +5, kas dos uzreiz trīs punktus turnīra tabulā.

Ar to būs pietiekami, lai pirms pēdējās sacensību kārtas pakāptos uz otro vietu turnīra tabulā, taču nosargāt to būs ļoti sarežģīti, jo pēdējā kārtā viesos jātiekas ar Žešuvas "Marma". Bet nesteigsimies notikumiem pa priekšu, jo primārais uzdevums ir uzvarēt svētdien.

"Lokomotīve" pret "Lotos" tiks pārstāvēta ar visspēcīgāko sastāvu, ko nevarētu teikt par pretiniekiem, kuri uz Daugavpili dosies novājinātā sastāvā, visus spēkus koncentrējot sezonas noslēdzošajam mačam ar Gņežno "Start", kurā gdaņskiešiem būs nepieciešama uzvara. Daugavpilī neredzēsim vienu no komandas līderiem zviedru Tomasu Jonasonu, toties ierindā būs Magnuss Zeterstrēms, Renats Gafurovs un Davids Stahira. Komandas braucēji, tāpat kā vadība jau iepriekš paziņojuši, ka visi spēki tiks koncentrēti cīņai tieši ar "Start", nevis ar daugavpiliešiem.

Ja "Lotos" var koncentrēties cīņai ar "Start", daugavpiliešiem svētdien jāizdara viss iespējamais, lai uzvarētu, tādēļ ierindā būs brāļi Lagutas, Romāns Považnijs, Maksims Bogdanovs, Vjačeslavs Giruckis, Vadims Tarasenko, kā arī Kjasts Puodžuks. Sacīkstes sākums plkst. 16:00. Sīkāk ar komandu izredzēm iepazīstināsim svētdien.

Paura un Karavackis aizstāvēs Latvijas godu Eiropas čempionāta finālā

Dienu pirms "Lokomotīves" kārtējās cīņas Polijas 1. spīdveja līgā varēsim sekot līdzi Latvijas izlases veikumam Eiropas pāru čempionātā. Čempionāts, kurš norisinās kopš 2004. gada, nekad nav piesaistījis lielu starptautisko uzmanību, taču Latvija allaž centusies piedalīties šajos mačos, lai arī ne ar labāko sastāvu. Šogad pusfinālā mūsu komanda ar Vjačeslavu Girucki un Leonīdu Pauru (2008. gadā šādā pašā sastāvā mūsu izlase ieguva piekto vietu finālā) sastāvā izcīnīja pirmo vietu, apsteidzot Ukrainu un Krieviju, kas devis ceļazīmi uz finālu, kurā startēs vēl sešas valstis - Vācija, Čehija, Polija, Ukraina, Krievija un Horvātija.

Finālā, kurš norisināsies Vācijā, Girucki aizvietos par gadu jaunākais Jevgēņijs Karavackis. Ņemot vērā Karavacka pieredzes trūkumu, komandas līdera nastu nāksies uzņemties Leonīdam Pauram, kurš Latvijas čempionātā ieņēma astoto vietu. Galvenie pretendenti uz uzvaru būs vācieši, poļi, kā arī čehi, bet izredzes būs arī krieviem un ukraiņiem, kuru sastāvs gan vēl nav zināms. Latvijas un Horvātijas izredzes tiek vērtētas viszemāk. Sacīkstes sākums plkst. 17:00.

Polijas čempionāta fināls bez Holtas un Golloba

Jau rīt tiks noskaidrots Polijas čempions spīdvejā. Poliju gan pāršalkusi nepatīkama ziņa - finālu slimības dēļ būs spiests izlaist galvenais favorīts uz panākumu Tomašs Gollobs. Līdz finālam aizkļūt neizdevās arī citam Polijas izlases braucējam Runem Holtam, tādēļ galveno favorītu lomā būs Jaroslavs Hampels, Sebastjans Ulameks, Janušs Kolodžejs, Kšištofs Jabloņskis un citi. Šajā pašā dienā uzzināsim arī Zviedrijas čempionu.

     [+] [-]

, 2010-09-17 18:06, pirms 14 gadiem
Ja tiešām kluba vadība vēlas lai komanda brauc ekstralīga,domājams būs grūti sasmelt izlieto ūdeni!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-17 22:03, pirms 14 gadiem
Iskta reali,bet pret marmu gan ....