Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs atgriežas Zviedrijā ar 12 punktiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs atgriežas Zviedrijā ar 12 punktiem
Andžejs Ļebedevs pēc savainojuma sekmīgi atgriezās gan Latvijas izlases, gan Molillas "Dackarna" komandas rindās.

Sekmīgi pirmo maču pēc savainojuma Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja līgā aizvadīja Andžejs Ļebedevs - viņš ieguva 12 punktus, bet Molillas komanda "Dackarna" savā mototrekā guva pārliecinošu uzvaru pār Eskilstūnas komandu "Smederna" - 57:33.

Čempioni "Dackarna" spīdvejisti šo sezonu pagaidāma izvada ne visai sekmīgi un - galvenais - nestabili, tāpēc pašreiz jāspēkojas par vietas nodrošināšanu izslēgšanas mačos. Tieši tāpēc mačam ar "Smederna" komandu, ar kuru Ļebedevs savulaik trīs reizes bija Zviedrijas čempions, bija ļoti liela nozīme un bija vēlams uzvarēt ar bonuspunktu - proti, ar vismaz 17 punktu pārsvaru (pirmajā riņķī viesos zaudējums ar 37:53), lai iegūtu par uzvaru trīs punktus. Molillā stipri lija un tāpēc sacensību sākums aizkavējās par gandrīz stundu.

Mājiniekiem sekmīgs bija jau pats mača sākums - 15:9 pēc pirmajiem četriem braucieniem. Andžejs Ļebedevs savā pirmajā braucienā bija otrais un kopā ar Filipu Jelmlandu atveda 5:1 uzvaru - Andžejs pirmajā līkumā meistarīgi aizvēra ceļu Vadimam Tarasenko, ko izmantoja viņa pārinieks un izvirzījās vadībā, bet brauciena turnpinājumā Ļebedevs "piesedza" savu pārinieku un kontrolēja situāciju braucienā, lai beigās sanāktu 5:1 uzvara. Tad sekoja trīs pēc kārtas uzvaras un tajā skairā vēl viena 5:1 uzvara (šoreiz pārī ar austrālieti Breidiju Kērcu). Pēc 12 braucieniem "Dackarna" pārsvars bija jau 22 punkti - 50:28 - un atlikušajos trijos braucienos atlika tikai to neizlaist no rokā Sekoja jau pieminētā Ļebedeva un Kērca uzvara 13. braucienā ar 5:1 un kļuva skaidrs, ka bonuspunkts tiks iegūts.

Ar 12 punktiem Ļebedevs bija otrs rezultatīvākais savā komandā aiz Kērca, kura rēķinā 14 punktu. "Dackarna" komanda turnīra tabulā tagad ir nedaudz stabilāk 6. vietā (tuvākie sekotāji atpaliek par 3 punktiem), tikai punkts ir līdz 5. vietai un tikai 4 punkti līdz ceturtajai.

Ļoti spraiga un svarīga Andžejam Ļebedevam būs nedēļas nogale - sestdien Eiropas čempionāta otrais finālposms Grudzjoncas mototrekā Polijā, bet svētdien Polijas Ekstralīgas mačs Lešno "Unia" komandas rindās savā mototrekā ar Grudzjoncas komandu. Pēc SEC pirmā finālposma Ļebedevs ir līderis un tuvāko sekotāju apsteidz par 5 punktiem. Jāpacenšas saglabāt pirmo vietu. Savukārt Lešno komandai jāuzvar, lai saglabātu izredzes palikt Ekstralīgā - "Buļļi" pašreiz ir 8. vietā un tieši Grudzjoncas komanda ir tai priekšā par 3 punktiem.

Polijas U24 Ekstralīgas ietvaros savā starpā tikās Latvijas spīdvejistu pārstāvētās komandas - Ļubļinas "Motor" pret Krosno "Orlen Cellfast Wilki". Viesu rindās šoreiz nebija viena no komandas līderiem Daniila Kolodinska, toties pēc pārtraukuma atkal brauca Ričards Ansviesulis, savukārt "Motor" rindās startēja Ernests Matjušonoks. Gan Ansviesulis, gan Matjušonoks katrs atveda pa 4 punktiem, bet uzvarēja Ļubļinas komanda - 47:32 (mačs sliktu laika apstākļu dēļ tika pārtraukts pēc 13 braucieniem).