Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vienam Andžejam - debija, otram - otrais GP pusfināls pēc kārtas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vienam Andžejam - debija, otram - otrais GP pusfināls pēc kārtas
Andžejs Ļebedevs otrajā pēc kārtas GP posmā iekļuva pusfinālā.

Sestdien Molillas mototrekā Zviedrijā Andžejs Smuļkevičs kļuva par pirmo Latvijas spīdvejistu, kurš piedalījās GP4 jeb jauniešu pasaules kausa izcīņas sacensībās spīdvejā, bet Andžejs Ļebedevs otro reizi pēc kārtas iekļuva pusfinālā GP posmā, kas viņam izdevās pirmo reizi karjerā.

GP4 sacensības jeb Pasaules kausa izcīņa jauniešiem - patiesībā pat zēniem vecumā no 11 līdz 13 gadiem - notika otro reizi un pirmo reizi tajās vieta tika piešķirta Latvijas motobraucējam. To ieņēma pirmais Latvijas čempions 125 kub. cm klasē (titulu ieguva pērn) Andžejs Smuļkevičs. Viņš bija jaunākais starp visiem 16 dalībniekiem (Andžejam vēl nav 12 gadu) un tāpēc 8 punkti un 9. vieta ir vērtējami tikai atzīstami. Smuļkevičam tās bija vispār pirmās sacensības tādā līmenī, turklāt vēl īsajā trekā, kādā vispār sacensībās ir braukts ļoti maz. Par čempionu kļuva 13 gadus vecais amerikānis Breidijs Landons - 15 no 15 iespējamajiem punktiem.

Vakarpusē Molillā uznāca pamatīgs lietus un pat likās, ka GP piektais posms sacensības varētu tikt pārcelts uz svētdienu. Posma rīkotāji paveica lielu darbu, lai tā nenotiktu un par vi'ņiem apžēlojās arī daba - sacensības sākās ar vairāk nekā stundu ilgu nokavēšanos, taču lietus mitējās un GP posmu varēja aizvadīt pilnībā. Andžejs Ļebedevs sev labi zināmajā mototrekā - tā ir viņa pārstāvētās komandas "Dackarna" mājvieta - aizvadīja vienu no labākajiem GP posmie savā karjerā un pirmo reizi GP posmā ieguva 11 punktus (pirms tam rekords bija 10 punkti - pērn pēdējā GP posmā Tarnuvā). Pirmajos savos četros braucienos Ļebedevs finišēja otrais (pirmajā braucienā pārspēja arī pasaules čempionu poli Bartošu Zmarzliku), bet piektajā - uzvarēja ar efektīgu apdzišanu pa celiņa ārmalu pēc teicama starta no ceturtā celiņa. 12 punktus pamatsacensībās sakrāja austrālietis Džeks Holders, pa 11 punktiem bez Ļebedeva sakrāja arī Zmarzliks, austrālietis Makss Friks un brits Roberts Lamberts, vēl pusfinālā iekļuva polis Dominiks Kubera, brits Daniels Bjūlijs un Eiropas čempions dānis Mikels Mihelsens. Ārpus pusfinālā palika divkārtējais pasaules vicečempions dānis Leons Madsens, pagājušā gada vicečempions zviedrs Fredriks Lindgrens, pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs GP seriālā slovāks Martins Vaculiks...

Pirmajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma austrālieši - Friks un Holders. Ļebedevs otrajā pusfinālā tikās ar Zmarzliku, Lambertu un Kuberu. Starts no trešā.celiņa neizdevās un jau pēc pusbrauciena bija praktiski skaidrs, ka pirmo reizi karjerā iekļūt GP posma finālā šoreiz vēl neizdosies. Ceturtais. Pirmās divas vietas ieņēma Zmarzliks un Lamberts. Finālā ļoti airaujošā duelī ar Friku uzvarēja Zmarzliks un guva savu 24. uzvaru GP posmos - tas ir jauns rekords (23 uzvarasir austrālietim Džeisonam Krampam). Andžejam Ļebedevam posma kopsummā - 7. vieta. Pagaidām augstākā šajā sezonā.

GP seriāla kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Zmarzliks tuvāko sekotāju Lambertu apsteidz par 17 punktiem, bet Holderu - par 18 punktiem. Ļebedevs pakāpās uz 12. vietu.

Nākamais GP posms - 29. jūnijā Gožuvas mototrekā Polijā.