Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Līderis tikai viens, bet spriedze nemazinās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Līderis tikai viens, bet spriedze nemazinās
Zviedrijas GP pjedestāls - Tais Vofindens (vidū) kļuva par pirmo, kurš šosezon uzvarēja divos GP posmos un viņš tagad ir GP seriāla līderis kopvērtējumā.

Pirms spīdveja pasaules čempionāta "Grand Prix" seriāla 5. posma sacensībām Molillas mototrekā Zviedrijā bija divi līderi, tagad ir viens līderis, taču spriedze nav kļuvusi mazāka ne cīņā par titulu, ne par tikšanu trijniekā vai astoņniekā. Pašreizējais pasaules čempions anglis Tais Vofindens kļuva par pirmo, kuram šosezon izdevās uzvarēt otro reizi un viņš tagad arī ir vienīgais līderis.

Tais Vofindens jau 3. posmā Tamperē (Somija) bija tuvu uzvarai finālā, bet pēc tam Prāgā jau nodemonstrēja čempiona cienīgu sniegumu (uzvarēja). Molillā jaunākajam pasaules čempionam GP vēsturē (kopš 1995. gada; pirmais pasaules čempions spīdveja tika noskaidrots vēl 1936. gadā un visā vēsturē Vofindens nav jaunākais čempions) neizdevās tikai viens brauciens - tajā viņš palika trešais, bet visos pārējos Vofindens bija pirmais vai otrais. Divi līderi bija arī pirms fināla - Vofindenam un amerikānim Gregam Henkokam kopvērtējumā bija pa 60 punktiem (vienāds punktu skaits viņiem bija arī šajā posmā - pa 14), abi tikās vienā pusfinālā, kurā pārliecinoši uzvarēja (pirmais bija Vofindens). Otrajā pusfinālā pirmais bija polis Jaroslavs Hampels, bet otrais - 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders, kurš iekļuva finālā pirmo reizi šajā sezonā un pirmo reizi kopš briesmīgā kritiena pagājušajā gadā. Otrajā pusfinālā ar riskantu braukšanu izcēlās dānis Nikijs Pedersens, kurš pēdējā likumā notrieca slovēni Mateju Žagaru un vēlāk starp abiem notika emocionāla skaidrošanās gan trekā, gan jau slēgtajā boksā. Pedersens ieguva sev kārtējos nelabvēļus.
Finālā Tais Vofindens uzvarēja pārliecinoši, bet Henkoks tik pat pārliecinoši bija otrais (tāpat viņi finišēja arī iepriekšējā posmā Prāgā), savukārt trešais bija Holders - "Krispijam" pirmais pjedestāls kopš atgriešanās mototrekā un tagad arī viņš ir viens no pretendentiem uz titulu.
Labu posmu aizvadīja Hampels, dānis Nīls Kristians Iversens un viņa tautietis Kenets Bjerre (labākais posms šosezon), Žagars un ar wild card startējušais zviedrs Peters Ljungs, toties ļoti nesekmīgi brauca abi parējie zviedri Andreass Junsons un Fredriks Lindgrens, austrālietis Darsijs Vords, kā arī šīs sezonas pirmā GP posma uzvarētājs vācietis Martins Smolinskis, bet īstu izgāšanos piedzīvoja nesenais līderis kopvērtējumā polis Kžištofs Kaspžaks, kurš neieguva nevienu punktu - tā ar viņu GP posmos vēl nebija noticis.
Pēc pieciem posmiem līderis kopvērtējumā ar 63 punktiem ir Vofindens, tikai par punktu atpaliek Henkoks (62), tepat aiz muguras ir Pedersens un Holders (pa 55 punktiem), Žagars (52) un Vords (51), bezcerīgi nav atpalikuši Iversens (46), Hampels (44), Lindgrens (43), Kaspžaks (42) un Smolinskis (40), kaut gan viņiem pašreiz dienas kārtībā ir spēkošanās par tikšanu astoņniekā. Spriedze mazāka nav kļuvusi.
Nākamais 6 posms risināsies 14. jūnijā "Parken" stadionā Kopenhāgenā un arvien mazāk laika paliek līdz Latvijas GP izcīņai 16. augustā Rīgā...

     [+] [-]

, 2014-06-15 13:42, pirms 10 gadiem
Žagaram nervi uzdeva bet nu Pedersens aizgāja par tālu. Iespēra Žagaram un uz moča uzreiz aizlaidās prom. Nožēlojami