Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam uzvara Zviedrijā, Gustam - uzvara un kritiens Polijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam uzvara Zviedrijā, Gustam - uzvara un kritiens Polijā
Andžejs Ļebedevs.bija rezultatīvākais "Dackarna" komandas rindās.

Ar uzvaru Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta regulāro turnīru pabeidza Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Molillas komanda "Dackarna", bet Francis Gusts un Vroclavas komanda guva uzvaru Polijas U24 Ekstralīgas mačā pār Daniila Kolodinska pārstāvēto Krosno komandu.

Pagājušās medēļas beigās Andžejs Ļebedevs šīs sezonas pēdējā mačā Polijas ekstralīgā atveda 11 punktus Lešno "Unia" rindās, viņa pārstāvētā komanda ar 53:37 pārspēja Gožuvas "Stal", taču tik un tā Lešno komandai Ekstralīga ir jāpamet... Vai Ļebedevs nākamsezon paliks Lešno komandā, tas vēl nav zināms. Runu līmenī pašreiz ir arī citi varianti, bet pagaidām jākoncentrējas uz braukšanu Zviedrijas un Dānijas līgās, kā arī "Grand Prix" seriālā (sestdien kārtējais posms Kārdifā) un Eiropas čempionāta finālposmos (trešais posms - 24. augustā Gistrovā).

Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā "Dackarna" viesos pēdējā braucienā izrāva uzvaru pār "Piraterna" komandu un finišēja regulārajā čempionātā 4. vietā. Viesi visu maču bija iedzinēju lomā, mājiniekiem bija arī 8 punktu pārsvars, taču pirms pēdējā brauciena "Piraterna" bija vadībā vairs tikai ar 43:41. Pēdējā 15. braucienā Timo Lahti un Ļebedevs uzvarēja ar 5:1, kas deva uzvaru visā mačā "Dackarna" komandai - 46:44. Neiztika arī bez veiksmes - līderis braucienā bija Pžemilsavs Pavļickis un likās, ka braucienā būs neizšķirts, bet mačā uzvarēs mājinieki, taču motocikla defekta dēļ polis bija spiests izstāties... Ļebedeva rēķinā mačā 10 punktu un vi;nš bija rezultatīvākais savā komandā. Visi seši Molillas komandas pamatsastāva spīdvejisti sakrāja līdzīgu punktu skaitu, kas liecina par komandas sabalansētību - pa 9 punktiem bija Raijenam Duglasam un Lahti, 8 punkti - Breidijam Kērcam, pa 6 punktiem Rasmusam Jensenam un Filipam Jelmlandam. Tagad - ceturtdaļfināls pret Andžeja bijušo komandu Eskilstūnas "Smederna", ar kuru viņš rtrīs reizes bija Zviedrijas čempions. Pirmais mačs - 20. augustā viesos.

Trešdien Andžejam Ļebedevam mācs Dānijas spīdveja līgā "Fjelsted" komandas rindās pret "Esbjerg Vikings". Viesos "vikingi" tika uzvarēti ar 43:41, noteikti jāuzvar arī savā mototrekā un tad tas būs plats solis pretī finālčetriniekam. Pašreiz līderi ar 18 punktiem ir "Holsted Tigers" un "Fjelsted" spīdvejisti, bet 16 punktu ir "Slangerup" komandai. Pirmās divas komandas uzreiz iekļūst finālčetriniekā.

Polijas U24 Ekstralīgā Daniils Kolodinskis ar 12 punktiem bija rezultatīvākais Krosno komandas rindās, taču Krosno komanda savā mototrekā ar 42:48 piekāpās vicelīderei Vroclavas komandai. Francis Gusts viesu rindās atveda 7 punktus, taču kritiena dēļ maču nepabeidza. Kritiens notika tieši savstarpējā braucienā ar Kolodinski, kurā Daniils arī uzvarēja, bet Gusts tika diskvalificēts (viņš tika atzīts par vainīgu) un mačā vairs nepiedalījās. Lauzts nekas nav, taču vizīte pie ārstiem nepieciešama.

Ernests Matjušonoks divos braucienos finišēja ceturtais un mačā vairs nepiedalījās, bet viņa pārstāvētā Ļubļinas komanda ar 37:53 viesos zaudēja Gožuvas spīdvejistiem.