Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejists Ričardsons sacīkstēs gūst nāvējošas traumas

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejists Ričardsons sacīkstēs gūst nāvējošas traumas
Lī Ričardsons 2010. gadā Daugavpilī
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Polijas Ekstralīgā šovakar traģiski noslēgušās sacīkstes starp Žešuvas "Marma" un Vroclavas "Betard Sparta" vienībām. Vienā no braucieniem šaušalīgu kritienu piedzīvoja brits Lī Ričardsons. No gūtajiem savainojumiem spīdvejists slimnīcā mira.

33 gadus vecais Lielbritānijas spīdvejists Lī Ričardsons Žešuvas "Marma" rindās šodien startēja sacīkstēs Vroclavā. 3. sacensību braucienā izejā no pirmās virāžas Ričardsons aizķērās aiz Tomaša Jendžejaka moča, pēc kā aizķēra arī Fredriku Lindgrenu, ietriecoties treka aizsargbortā. Spīdvejists nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, taču izglābt viņa dzīvību neizdevās. Tiek minēts, ka nāvi izraisījusi iekšējā asiņošana krūškurvja apvidū.

Ričardsons bija viens no vislabāk pazīstamajiem Lielbritānijas spīdvejistiem, kurš vairākus gadus brauca arī "Grand Prix" seriālā, divas reizes kāpjot arī uz goda pjedestāla. Polijā viņš startēja kopš 1999. gada. Vairākas reizes Ričardsonu spīdveja baudītāji varēja redzēt arī Daugavpilī, tajā skaitā pirms diviem gadiem.

Ričardsons Žešuvā brauca vairākas sezonas pēc kārtas, kļūstot par vienu no vienības līderiem.

Ziņa par viņa nāvi ātri kļuva zināma arī citiem spīdvejistiem, kuri bija šokēti par notikušo. Vienas no sacīkstēm Gožuvā, kur tikās "Stal" un "Zielona Gora" pat divas reizes tika pārtrauktas. Par Ričardsona nāvi braucēji uzzināja 7. braucienā. Pēc ilgāka pārdomu brīža galvenais tiesnesis pieņēma lēmumu sacīkstes turpināt, pieminot bojāgājušo ar klusuma mirkli. Protestējot pret cīņas turpināšanu, televīzijas komentētāji atteicās turpināt komentēt cīņu, tāpat tribīnes atstāja arī daudzi līdzjutēji, bet vairāki spīdvejisti demonstratīvi atteicās braukt. Galu galā, sacensība tika pārtraukta vēlreiz.

Lī Ričardsona nāvējošais kritiens

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...
Eurosport Asia
Mirror Online: Number one for news, opinion,...