Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs - Bauhaus-Ligan finālā, Gusts - tuvu U24 titulam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs - Bauhaus-Ligan finālā, Gusts - tuvu U24 titulam
Andžejs Ļevedevs un "Dackarna" iebrauc Bauhaus-Ligan čempionāta finālā.

Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Zviedrijas čempione Molillas komanda "Dackarna" iekļuva Bauhaus-Ligan spīdveja čempionāta finālā, bet Franča Gusta pārstāvētā Vroclavas komanda "U24 Beckhoff Sparta" spēra soli tuvāk Polijas U24 Ekstralīgas čempiones titulam.

Pirmajā Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionāta pusfinālmačā "Dackarna" viesos pārspēja "Vastervik Speedway" komandu ar 52:38 un tas, iespējams, nedaudz atslābināja pirms atbildes mača savā mototreakā, taču, no otras puses, Vēstervikas komanda ir pietiekami spēcīga (Roberts Lamberts un Makss Friks, kuri pirms dažām dienām sekmīgi brauca Latvijas GP posmā Rīgā, kā arī Bartošs Smektala, Madss Hansens, Jakobs Torsels...) un tāpēc zaudējums tai ar 43:47 atbildes mačā nav nekāds pārsteigums (pamatturnīrā Vēstervikas komanda Molillā arī uzvarēja). Vēl vairāk - pēc pirmajiem četriem braucieniem viesi bija vadībā ar 15:9, bet pēc 9. brauciena panāca 32:22 un "Dackarna" pārsvars divu maču summā saruka līdz četriem punktiem. Un atlika vēl seši braucieni...
Neveiksmīgs mača sākums bija arī Andžejam Ļebedevam - divreiz trešā vieta braucienos un divreiz zaudēts ar 1:5 (Tomsenam un Madsam Nīlsenam, kā arī Frikam un Smektalam). Savu nākamo braucienu Ļebedevs izlaida, viņa vietā brauca Breidijs Kērcs un kopā ar Danielu Bjūliju atveda 5:1 uzvaru, kas ļāva mājiniekiem samazināt rezultāta starpību līdz 31:35. Savukārt 13. braucienā Ļebedevs uzvarēja, pārī ar Kērcu atveda 4:2 uzvaru un divus braucienus pirms mača beigām jau praktiski nodrošināja "Dackarna" komandai vietu finālā - 38:40. Divu maču summā "Dackarna" uzvarēja ar 10 punktu pārsvaru. Andžeja rēķinā atbildes mačā 5 punkti trijos braucienos.
Finālā "Dackarna" tiksies ar Jislavedas komandu "Lejonen", kura arī atbildes mačā viesos pārspēja "Kumla Indianerna" spīdvejistus - 51:39 - un divu maču summā uzvarēja ar 28 punktu pārsvaru. Pirmais finālmačs notiks 17. septembrī Molillā, atbildes mačs - pēc nedēļas Jislavedā. "Lejonen" rindās ir pašreizējais pasaules čempions un sezonas līderis, pagājušā un šā gada Latvijas GP posma uzvarētājs polis Bartošs Zmarzliks, viņa taitieši Dominiks Kubera un Kacpers Vorina, iepriekšējo divu gadu junioru pasaules čempions polis Mateušs Cierņaks, Olivers Berntzons, jaunais zviedru talants Kaspers Henriksons, šajā mačā nebrauca, bet komandā vēl ir arī austrālietis Džeimons Lidsejs un polis Jaroslavs Hampels (viņam gan pašreiz savainojums).
Polijas U24 Ekstralīgas pirmajā finālmačā Vroclavas komanda viesos ar 46:44 pārspēja Gožuvas komandu "Enea Stal". Atbildes mačs Vroclavā - 17. septembrī. Francis Gusts Vroclavas komandas rindās bija rezultatīvākais - viņa rēķinā 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Mājinieku sastāvā jāizceļ čehu spīdveja jauno cerību Adamu Bednāržu, kuram 2. septembrī palika tikai 17 gadi - viņa rēķinā 14 no 18 iespējamajiem punktiem.