Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vai no Mančestras var aizbraukt uz Toljati?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vai no Mančestras var aizbraukt uz Toljati?
Andžejs Ļebedevs (vadībā) būs Latvijas trio līderis, bet Oļegam Mihailovam (brauc trešais) tā būs debija šāda ranga sacensībās Latvijas izlases rindās.

Var. Tikai tas ir diezgan sarežģīti un tas attiecas arī uz nokļūšanu "Speedway of Nations" sacensību finālā, kas Toljati risināsies 20. un 21. jūlijā. Šovakar Latvijas spīdvejistu trio - Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs un Oļegs Mihailovs - Mančestras mototrekā Anglijā spēkosies par vietu trijniekā un iespēju braukt uz Toljati.

Pirmie trīs finālisti pirms nedēļas tika noskaidroti Ladshutā (Vācija) un tie ir trio no Zviedrijas, Polijas un Vācijas. Krievija ir finālā kā sacensību rīkotāja (pērn krievu spīdvejisti arī uzvarēja pirmajās šādās sacensībās, kas aizstāj Pasaules kausa izcīņu jeb komandu pasaules čempionātu).
Latvijas spīdvejistu pretinieki būs briti ar pašreizējo pasaules čempionu Taiu Vofindenu priekšgalā, austrālieši (savainojuma dēļ nebūs Džeisona Doila, kuru aizstās cits pasaules eksčempions Kriss Holders), dāņi, somi (savainojuma dēļ nebūs viena no "Lokomotīves" līderiem Timo Lahti, kura vietā brauks Jesse Mustonens - viņš šosezon arī ir pieteikts "Loko" sastāvā), francūži un amerikāņi - bez slavenā Grega Henkoka, kurš šo sezonu vēl nav sācis un izskatās, ka vispār varētu beigt karjeru (viņa dzīvesbiedrei konstatēts ļaundabīgs audzējs - krūts vēzis - un 48 gadus vecais Gregs atgriezās dzimtenē ASV).
Trīs favorīti ir diezgan izteikti - Lielbritānija, Austrālija un Dānija (Nīlss Kristians Iversens, Leons Madsens un juniors Frederiks Jakobsens - nolikums paredz, ka vienam no trim komandas dalībniekiem jābūt junioram un mums tādā lomā ir Mihailovs), taču tas nenozīmē, ka favorītiem jau kaut kas ir apsolīts. Motoru sportā visādi var gadīties... Interesants trio, piemēram, ir Francijai - Dāvids Bellego pirms 6 gadiem ieguva Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļu un kļuva par pirmo Francijas spīdvejistu vēsturē, kas ieguva medaļu pasaules vai Eiropas čempionātos, bet šosezon uzvarēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā Poznaņā, savukārt Dimitrijs Beržē startē tieši Mančestras komandā "Belle Vue Aces" britu Premjerlīgā un tas ir liels trumpis - Lielbritānijā spīdveja treki ir īpatnēji savas ģeometrijas dēļ un braukšanas pieredzei tajos nereti ir izšķirīga nozīme.
Latvijas trio "uz papīra" var apsteigt visus pārējos "nefavorītus" - Franciju, Somiju un ASV (amerikāņu braucēji Eiropā ir mazāk pazīstami, taču diviem no viņiem - Lukem Bekeram un Brokam Nikolam - arī ir braukšanas pieredze britu mototrekos), taču kā būs īstenībā... To nav iespējams paredzēt. Mūsu trio līderis ir 2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs, pašreizējais Latvijas čempions Jevgeņijs Kostigovs pirms diviem gadiem ļoti labi brauca Pasaules kausa izcīņā, savukārt vienam no mūsu labākajiem junioriem Oļegam Mihailovam šāda līmeņa sacensību pieredze ir vismazākā, taču viņš sevi vairākās sacensībās starp pieaugušajiem jau ir apliecinājis. Skaidrs, ka Ļebedevs acīmredzot piedalīsies visos braucienos, bet pārējie abi - pēc situācijas, bet sāks droši vien Kostigovs. Savā pirmajā braucienā mūsējiem jātiekas ar pāri no Dānijas.
Sacensību sākums - plkst. 21 pēc Latvijas laika.