Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts iekļūst GP2 finālposmos, Kristiāns Mūrnieks uzvar Biķerniekos

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts iekļūst GP2 finālposmos, Kristiāns Mūrnieks uzvar Biķerniekos
Francis Gusts - GP2 finālposmos.

Latvijas spīdveja labākais juniors Francis Gusts iekļuva pasaules junioru čempionāta jeb GP2 finālposmos. Pusfinālā Terencāno mototrekā Itālijā viņš ieņēma 4. vietu. GP2 finālposmos neizdevās tikt Ņikitam Kauliņam un Artjomam Juhno. Savukārt par Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāju 125 kub.cm klasē kļuva Kristiāns Mūrnieks.

Gusts sāka ar uzvaru pirmajos divos braucienos, bet tad finišēja trešais un tas sarežģīja iekļūšanu GP2 finālposmos, kuros no katra pusfinālā (tādi pavisam bija trīs) iekļuva tikai četri labākie. Savā priekšpēdējā braucienā Gusts atkal uzvarēja, bet pēdējā braucienā piekāpās tikai dānim Bastianam Pedersenam.

Sanāca tā, ka finālposmos ar 14 punktiem iekļuva polis Sebastians Šostaks un ar 13 punktiem Pedersens, bet trim braucējiem bija pa 12 punktiem - bez Gusta vēl arī viņa kluba biedram Vroclavas komandā polim Jakubam Kravčikam un 17 gadus vecajam dāņu spīdveja talantam, 2022. gada GP3 (250 kub.cm klase) vicečempionam Villadam Nagelam. Papildbraucienā vajadzēja noskaidrot piekto lieko pusfinālā. Uzvarēja Kravčiks, otrais finišēja Gusts un arī iekļuva junioru pasaules čempionāta finālposmos.

Ņikita Kauliņš startēja Makonas mototrekā Francijā un mūsu vismazāk pieredzējušais pusfinālu dalībnieks ieguva 7 punktus, kas deva 10. vietu. Labs rezultāts, jo priekšā tikai jau krietni pieredzējušāki un meistarīgāki konkurenti. Uzvarēja 2022. gada Zviedrijas junioru čempions Kaspers Henriksens.

Artjoms Juhno sacentās Ludvigsburgas mototrekā Vācijā, ieguva 4 punktus un ieņēma 14. vietu. Uzvarēja ukrainis Nazars Parņickis - 15 no 15 iespējamajiem punktiem.

GP2 pirmais finālposms risināsies jau 14. jūnijā Molillas mototrekā Zviedrijā, otrais - 6. septembrī Rīgā, bet trešais - 27. septembrī Toruņā (Polija). Nākamajā dienā pēc GP2 - lielais GP posms. Savukārt nākamās nedēļas nogalē Molillā startēs pat trīs Latvijas spīdvejisti - ceturtdien GP4 vienīgajā finālposmā brauks Andžejs Smuļkevičs.

Biķeniekos sestdien tika noskaidrots Latvijas čempions spīdvejā 125 kub.cm klasē un par to kļuva Kristiāns Mūrnieks. Stipra lietus dēļ diemžēl neizdevās aizvadīt pusfinālus un finālu un uzvarētāju noteica pēc pamatsacensībām. Otrais bija ukrainis Volodimirs Skorohods, bet trešais - Topiass Manners no Somijas.