Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - četrkārtējs Latvijas čempions

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - četrkārtējs Latvijas čempions
Andžejs Ļebedevs - četrkātējs Latvijas čempions spīdvejā.

Otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi kopā par Latvijas čempionu spīdvejā kļuva Andžejs Ļebedevs - pēc skaista spīdveja vakara sestdien Rīgā labākais Latvijas spīdvejists svētdien sarīkoja solo izrādi gandrīz 4000 skatītāju klātbūtnē dzimtajā Daugavpilī un ar maksimālo punktu skaitu 15 no 15 iespējamajiem ceturto reizi ieguva Latvijas čempiona titulu.

Andžeja Ļebedeva uzvara bija paredzama, savukārt junioru konkurencē varēja gandrīz tik pat droši paredzēt 17 gadus vecā ukraiņa Nazara Parņicka panākumu (piektdien uzvarēja SGP2 jeb junioru pasaules čempionāta 2. finālposmā Rīgā un pakāpās uz otro vietu kopvērtējumā), savukārt pārējo godaldu sadalē bija diezgan liela intriga. Pieagušo konkurencē uz medaļām pretendēja vēl vismaz 5-6 spīdejisti, bet starp junioriem tikai 15 gadus vecajam Latvijas čempionāta debitantam Ņikitam Konfederatam jau sākotnēji tika paredzēta vieta aiz goda pjedestāla. Žēl, ka tehnisku problēmu dēļ nevarēja ierasties norveģis Matiass Pollestads, kas spēkošanos par titulu junioru konkurencē būtu padarījusi aizraujošāku, savukārt Francis Gusts nepiedalījšas, jo viņam svētdien bija Polijas Ekstralīgas pusfināla pirmais mačs Vroclavas komandas rindās (Vroclavas komanda uzvarēja Gožuvā ar 46:44, bet Gusta rēķinā viens punkts trijos braucienos).
Parņickis ne tikai pārliecinoši uzvarēja junioru konkurencē, bet arī ar 12 punktiem iekļuva trijniekā starp pieaugušajiem - 12 punktu bija arī Daniilam Kolodinskim un papildbraucienā par otro vietu viņš Parņicki pieveica. Droši vien, ka par medaļu spēkotos arī Jevgeņijs Kostigovs, taču diskvalifikācija par savlaicīgu nenostāšanos pie starta lentām savā pirmajā braucienā un nesekmīgs otrais brauciens (trešā vieta) viņam neļāva to paveikt. Ceturto vietu ar 11 punktiem ieguva Viktors Trofimovs no Polijas, bet četri spīdvejisti ieguva pa 9 puntiem un izvietojās šādā secībā: Kostigovs, Ernests Matjušonoks, austrālietis Freizers Bouss un Oļegs Mihailovs. Katram bija pa vienam sliktam braucienam, kas atņēma izredzes uz medaļu.Junioru konkurencē otrajā vietā Artjoms Juhno, bet trešajā - polis Šimons Bandurs.
Andžejs Ļebedevs ar četriem čempiona tituliem ir cieši pietuvojies Andreja Koroļova rekordam, kurš vienīgais par Latvijas čempionu ir kļuvis piecas reizes.

     [+] [-]

, 2024-09-08 23:54, pirms 2 nedēļām
Pēc saspringtās cīņas Bikerniekos,Andžejam pietika jaudas,lai pārliecinoši pārspētu visus pretiniekus Daugavpils mototrekā.Labi izskatījās Kolodinskis,gan Rīgā,gan Daugavpilī.Prieks par šo puisi,progress un potenciāls ir acīm redzams.Žēl,ka Francim Gustam šī sezona izvērtās neizteiksmīga.