Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" brauks pēc pirmās uzvaras

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" brauks pēc pirmās uzvaras
Andrejs Kudrjašovs šosezon "Lokomotīves" rindās ir atvedis visvairāk punktu un viņam jābūt vienam no līderiem arī mačā ar Bidgoščas komandu.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda svētdien plkst. 15 savā mototrekā Polijas eWinner 1. līgas čempionātā tiksies ar savu tiešo konkurenti cīņā par vietas saglabāšanu 1. līgas Bidgoščas komandu "Abramczyk Polonia". Mums pagaidām punktu nav, bet konkurentiem ir divi punkti.

Bidgoščas komanda ir trešā pēc kārtas slavenā Polijas spīdveja komanda, kas pašreiz pārdzīvo grūtāku laiku (pagājušajā sezonā bija 2. līgā) - "Polonia" savulaik 7 reizes bijusi Polijas čempione, 7 reizes vicečempione un 11 reizes ieguvusi bronzas medaļas. Tās sastāvā brauca tādas pasaules spīdveja zvaigznes kā Tomašs Gollobs, Tonijs Rikardsons, Gregs Henkoks, Sems Jermoļenko, Marks Lorams, Emīls Saifutdinovs, Rišards Dolomisevičs (savulaik kļuva par pirmo "Loko" ārzemnieku vēl PSRS čempionātos), Andreass Junsons, Hanss Andersens, Raijens Sallivens, Pjotrs Protasevičs... Tagad ir citi laiki un tagad Bodgoščas komanda cīnās par vietas saglabāšanu 1. līgā (no Ekstralīgas tā pēdējo reizi izkrita 2013. gadā). 80. gadu beigās Bidgoščas spīdvejisti ciemojās arī Biķernieku mototrekā Rīgā, kur sacentās ar labākajiem Daugavpils un Rīgas meistariem, bet tad jau vēlā rudenī Daugavpilī aizvadīja komandu maču ar "Lokomotīvi".
"Lokomotīve" un "Polonia" pirmo reizi oficiālā mačā tikās 2008. gadā, kad daugavpilieši aizvadīja pirmo sezonu 1. līgā. Kopš tā laika abas komandas ir tikušās 12 reizes un 8 uzvaras ir "Loko" rēķinā, turklāt Daugavpils komanda ne reizes nav zaudējusi savā mototrekā. Pēdējais savstarpējais mačs bija 2017. gada sezonā, kad uzvarējām ar 54:36. Obligāti uzvarēt vajag arī šoreiz.
Izlaidis četrus mačus, "Lokomotīves" sastāvā atgriežas zviedrs Linuss Sundstrēms, atkal sastāvā būs Ķasts Puodžuks un visi pārējie - Andrejs Kudrjašovs, Pontuss Aspgrens, Jevgeņijs Kostigovs un visi trīs pašreiz labākie juniori - Francis Gusts, Oļegs Mihailovs un Daniils Kolodinskis. Redzēsim, kuru treneris Nikolajs Kokins ieliks 8. numura vietā (Mihailovu vai Kolodinski, jo Gusts ir pamatsešiniekā), ja mēs 8. numuru vispār izmantosim. Visi apzinās, ka vajag nevis vienkārši uzvarēt, bet gan uzvarēt pārliecinoši, lai otrā riņķa mačā Bidgoščā būtu reālas izredzes iegūt papildpunktu vai vismaz vienu punktu (ja zaudēsim ar mazāku starpību nekā uzvarēsim pirmajā mačā).
Bidgoščas komandas rindās nebūs viena no tās līderiem un pašreiz labākā Francija spīdvejista, 2013. gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēja (pirmais Francijas spīdvejists, kurš ieguva medaļu Eiropas vai pasaules čempionātos) Dāvida Belležo (konsultējoties ar franču valodas zinātājiem, noskaidroju, ka tā nevis Bellego raksta un izrunā viņa uzvārdu), kurš savainojuma dēļ (sadursmē ar Kudrjašovu Eiropas čempionāta posmā) nestartēt vēl ilgāku laiku. Pieteikts viņš ir un tas nozīmē, ka katrā braucienu sērijā viņa vietā izbrauks lieku reizi kāds cits (katrs to var darīt tikai vienu reizi). Spēcīgs ir viens no pašreiz labākajiem Vācijas spīdvejistiem, divkārtējais valsts čempions Kais Hukenbeks (pirms četriem gadiem bija 3. vietā Eiropas čempionāta posmā Gistrovā). Komandā ir vēl viens Francijas spīdvejists, pagājušā gada pasaules čempions hipodromā un 2016. gada U19 Eiropas čempions Dimitrijs Berže (abi ar Belležo bija Francijas izlasē, kas 2018. gadā uzvarēja komandu pasaules čempionātā hipodromā). Šie trīs vīri ir izteikti Bidgoščas komandas līderi, taču Daugavpilī būs tikai divi no viņiem un tas noteikti atvieglo "Loko" uzdevumu. Cita lieta, ka nedrīkst nerēķināties arī ar citiem - piemēram, ar 2009. gada pasaules junioru čempionu Polijas izlases rindās Dāvidu Lampartu, kurš acīmredzot startēs "viesa" lomā, ar pieredzējušo Kamilu Brzozovski, ar labāko viesu junioru Tomašu Orvatu. Viesu komandā divas vietas vēl nav aizpildītas un paredzu, ka vienu no tām (visticamāk - ar 16. numuru, lai varētu mainīt jebkuru) ieņems 22 gadus vecais dānis Andreass Līagers, kurš 2018. gadā bija 5. vietā pasaules junioru čempionātā un kurš Dānijas junioru izlases sastāvā ir braucis Daugavpils mototrekā. Vēl vienu vietu varētu aizņemt slovēnis Matičs Ivačičs vai vācietis Valentīns Grobauers (šosezon komandā vēl nav bijis). Otrs juniors būs Nikodems Bartohs.