Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lahti un Co - Biķerniekos, Ļebedevs un Mihailovs - Žarnovicā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lahti un Co - Biķerniekos, Ļebedevs un Mihailovs - Žarnovicā
Timo Lahti (vadībā) sestdien pirmo reizi brauks Biķernieku mototrekā.

Karsta gan tiešā, gan pārnestā nozīmē nedēļas nogale būs spīdvejistiem - sestdien Somijas komandu čempionāta jeb SM-liiga čempionāta 2. posma Biķerniekos, nākamā gada "Grand Prix" seriāla kvalifikācijā Žarnovicā (Slovākija) ar Andžeja Ļebedeva un Oļega Mihailova piedalīšanos, bet svētdien - Polijas Nice līgas mačs Daugavpilī starp "Lokomotīvi" un Lodzas "Orzel".

Runas par Rīgas IK "Auseklis" iesaistīšanos Somijas spīdveja līgā nebija garas - jau šosezon rīdzinieki ir starp sacensību dalībniekiem. Žēl tikai, ka dažādu nesaskaņu dēļ pagaidām "Ausekli" pārstāv tikai viens tā audzēknis Ričards Ansviesulus, bet Rihards Sproģis šajās sacensībās diemžēl nepiedalās. Ričarda komandas biedri Rīgas posmā būs jaunākais no "Loko" junioriem Ernests Matjušonoks un Daniils Zeļenskis no Krievijas (Baltijas līgā brauc Sanktpēterburgas komandā). Pirmajā posmā Pori mototrekā Ansviesulis atveda 20 no visiem komandas 23 punktiem, taču tagad būs vieglāk, jo Matjušonoks nupat aizvadīja divus labus posmus Polijas junioru komandu čempionātā "Loko" rindās un "Auseklis" atkal var paspēkoties par vietu trijniekā.
Galvenie favorīti būs no "MAD-CROK" komandas, kurā kopā ar vienu no "Lokomotīves" līderiem Timo Lahti brauks viņa vecākais brālis Tēmu un Dāvis Kurmis, kurš nesen bija viens no Latvijas junioru izlases līderiem Eiropas čempionāta pusfinālā. Brāļi Lahti Biķernieku mototrekā brauks pirmo reizi. Pārējās trijās komandās ir gandrīz tikai somu motobraucēji, daļa no kuriem startē arī Baltijas līgā - brāļi Anti un Nīlo Vuolasi, ar kuriem kopā ir igaunis Allans Angelstoks, Timi Salonens, Toni Hīrilēinens... Neredzēsim šoreiz pagājušā gada Somijas junioru čempionu Niklasu Sēiriē, toties šā gada čempions Anti Vuolass būs klāt (Sēiriē šogad bija otrais, bet trešais - Sproģis). Teorētiski somu klubu rindās vēl varēja būt Tero Ārnio, Nike Lunna un zviedrs, viens no pagājušas sezonas labākajiem braucējiem Nice līgā zviedrs Peters Ljungs (viņam sestdien GP seriāla kvalifikācija), taču šajā posmā - bez viņiem.
Lielas daļas dalībnieku meistarības līmenis ir diezgan līdzīgs - spēcīgākie "uz papīra" ir brāļi Lahti, Matjušonoks un Kurmis - un tāpēc gaidāmi interesanti braucieni (katrā braucienā - pa vienam no komandas). Turklāt spīdvejā nereti viss notiek ne būt ne tā, kā izskatās "uz papīra"... Pavisam SM-liiga čempionātā ir 9 komandas (posmā katrā ir 3 dalībnieki) un katrā posmā startē piecas.
SM-liiga sacensību sākums plkst. 16, bet pirms tam - plkst. 14.30 - notiks "Ausekļa" kausa izcīņa spīdvejā 125 kub.cm klasē, kurā piedalīsies arī trīs jaunie Rīgas spīdvejisti. Ieeja uz abām sacensībām - par brīvu.
Žarnovicas mototrekā sestdien risināsies nākamā gada GP seriāla kvalifikācijas sacensības ar Andžeja Ļebedeva un Oļega Mihailova piedalīšanos (pirmdien Abensbergas mototrekā Vācijā šādās sacensībās debitēs Ansviesulis - kopš 1993. gada pirmais Rīgas spīdvejists pasaules čempionāta kvalifikācijā). Tikai četri labākie iekļūs nākamajā kārtā, konkurence ir ļoti spēcīga un kvartetā būs ļoti grūti tikt. Minēšu tikai dažus no konkurentiem - zviedri Andreass Junsons un Peters Ljungs, slovāks, viens no šā gada GP seriāla līderiem Martins Vaculiks, slovēnis Matejs Žagars (arī šā gada GP dalībnieks), poļi Jaroslavs Hampels un Kžištofs Bučkovskis, Andrejs Kudrjašovs no Krievijas, ukrainis Andrejs Karpovs, brits Deniels Bjūlijs...
Jācer, ka svētdien savu neveiksmju sēriju pārtrauks "Lokomotīve". Pagaidām sastāvs ir ierastais, bet runā, ka beidzot varētu būt arī izmaiņas... "Loko" un "Orzel" mača sākums - plkst. 16.