Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vairs nav, kur atkāpties

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandai atlikušajos trijos Polijas Nacionālā spīdveja līgas čempionāta mačos jāpaņem sešus punktus mājās - uzvaras abos mačos ar bonuspunktu pret Opoles un Landshutas komandām - un jācenšas iegūt kaut vai bonuspunktu izbraukuma mačā Gņezno. Tad būs izredzes tikt pusfinālā. Var, protams, pietikt arī ar divām triju punktu uzvarām mājās, taču, pirms sākt rēķināt, vispirms jāsāk ar uzvaru svētdien pār Opoles komandu "Kolejarz" vismaz ar 7 punnktu pārsvaru (pirmajā riņķī viesos zaudējums ar 42:48).

Neveiksmīgi pēdējie divi mači - zaudējums savā mototrekā ar 44:45 Tarnuvas komandai un kaut vai bonuspunkta neiegūšana Pilā - nobīdīja "Loko" uz 6. vietu turnīra tabulā. Līdz trešajai vietai, piemēram, ir tikai trīs punkti, taču punktus gūs arī konkurenti un tāpēc vairs nav tiesību aizvadīt sliktu maču. Nevienu no trim atlikušajiem.
"Optibet Lokomotīve" sastāvā pirmo reizi šosezon redzēsim pieredzējušo austrālieti, 2017. gada Austrālijas vicečempionu Džastinu Sedžmenu. Pērn viņš daugavpiliešu rindās piedalījās divos mačos sezonas beigās (8 punkti viesos pret Gņezno komandu un 7 punkti mājās pret Žešuvas komandu), bet tagad Sedžmens aizstās britu Stīvenu Voralu, kuram pēdējie mači "Loko" rindās bija nesekmīgi gan Daugavpilī, gan viesos. Atgriežas sastāvā Ķasts Puodžuks, kurš aizstās Oļegu Mihailovu. Visi pārējie tie paši - dānis Renē Bahs, Daniils Kolodinskis, Jevgeņijs Kostigovs un juniori Ņikirta Kauliņš un Artjoms Juhno.
Viesi atvedīs savu pašreiz labāko sastāvu (Opoles komandai ir tikai par diviem punktiem vairāk nekā "Loko" un arī tāpēc svarīgi iegūt trīs punktus - lai būtu priekšā arī savstarpējos mačos) ar pašreiz trešo labāko Nacionālās līgas braucēju Robertu Hmeļu priekšgalā (2,13 punkti caurmērā vienā braucienā). "Kolejarz" sastāvā ir pieredzējušais zviedrs Matiass Tērnbloms, ukrainis Staņislavs Meļņičuks, Larss Skupieņs un mums labi zināmais dānis Kevins Jūls Pedersens, kurš iepriekšējās divās sezonās bija "Loko" rindās. Juniori viesiem būs Oskars Stenpieņs un Jakubs Fabišs.
Iepriekšējās trijās sezonās Opoles komandu izdevās uzvarēt tikai vienreiz un tas bija 2022. gada sezonā savā mototrekā - 48:42. Tagad tāda uzvara neder (tad bonuspunktu neiegūs neviena komanda), vajag uzvaru vismaz ar 7 punktu pārsvaru. Mača sākums svētdien plkst. 14 - tik neierastā laikā tāpēc, ka Latvijas spīdvejistiem jādodas uz Mančestru, kur jau otrdien starts "Speedway of Nations" pusfinālā.

     [+] [-]

, 2024-07-06 23:47, pirms 3 mēnešiem
Par Dpili
Par Loko❤️🤍❤️