Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Trofimovs un Kolodinskis - Eiropas junioru finālā, Mihailovs - pie sliekšņa

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Trofimovs un Kolodinskis - Eiropas junioru finālā, Mihailovs - pie sliekšņa
Artjoms Trofimovs - trešais Eiropas U19 čempionāta pusfinālā.

Diviem no četriem Latvijas spīdvejistiem izdevās iekļūt Eiropas U19 čempionāta finālā, kas 31. augustā risināsies Rovnas mototrekā Ukrainā. Starp šiem diviem diemžēl nav pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēja Oļega Mihailova.

Naģhalasas mototrekā Ungārijā ļoti pārliecinoši sacensības sāka Artjoms Trofimovs - trīs uzvaras pirmajos trijos braucienos. Tad sekoja piekāpšanās čehu jaunajai cerībai Janam Kvjeham, bet pēdējā braucienā Artjoms izraisīja kritienu un tika diskvalificēts.

Ar 11 punktiem pietika ne tikai iekļūšanai finālā (tika pirmie pieci), bet arī kāpšanai uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Pirmās divas vietas ieņēma čehi Kvjehs un Petrs Hlupāčs, ceturtais bija polis Viktors Lamparts, bet piekto vietu un ceļazīmi uz finālu ar 10 punktiem ieguva Oļegs Kolodinskis. Tas ir patīkams pārsteigums un Oļega līdz šim lielākais panākums.

Gdaņskā (Polija) sacensības pēc trim braucienu sērijām (12 braucieniem) tika pārtrauktas lietusgāzes dēļ. Lietus mitējās diezgan ātri, taču celiņu klāja milzīgas peļķes un tika nolemts sacensības neturpināt - vairāk nekā puse no braucieniem bija aizvadīta, visiem bija vienāds braucienu skaits un rezultātus drīkstēja ieskaitīt.

Tie nebija labi Oļegam Mihailovam, kurš savos pirmajos divos braucienos atveda pa vienam punktam, trešajā braucienā uzvarēja un ar 5 punktiem bija plašajā līderu grupā, taču - tikai 8. vietā. Nākamajos divos braucienos Oļegam būtu pa spēkam atvest vēl 5 punktus, taču šoreiz liktenīgie punkti tika zaudēti sākumā. Ernests Matjušonoks ar 2 punktiem ieņēma 14. vietu.

Finālā cerēsim uz vēl vienu Kolodinska pārsteigumu, bet Trofimovs tajā būs viens no pretendentiem uz godalgu.