Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" noskrien no sliedēm Tarnuvā...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" noskrien no sliedēm Tarnuvā...
Tarnuvā tikai Daniils Kolodinskis "Optibet lokomotīve" rindās aizvadīja labu maču.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" Polijas Nacionālās spīdveja līgas mačā bezcerīgi zaudēja viesos Tarnuvas komandai "Unia" - 33:57. Zaudējums kā tāds Tarnuvā nebūtu nekas pārsteidzošs, taču galarezultāts gan ir negaidīti slikts. 16. jūnijā abas komandas tiksies Daugavpilī un uzvarēt ar bonuspunktu (vairāk nekā ar 24 punktu pārsvaru) būs gandrīz neiespējami.

Izredzes uz labvēlīgu iznākumu tarnuvā tika krietni padrupinātas vēl oirms mača - proti, kad kļuva skaidrs, ka daugavpiliešu rindās nebūs Stīvena Vorala. Svētdien no rīta viņš atsūtīja īsziņu, ka ir saslimis (saindējies) un tāpēc Tarnuvā neieradīsies. Izsaukt viņa vietā Oļegu Migailovu jau bija par vēlu (līdz Tarnuvai no Daugavpils ir vairāk nekā 900 km). Ja Vorals būtu padevis ziņu kaut vai iepriekšējā vakarā...Līdz ar to Vorala vietā nācās pārmaiņus startēt vienam no junioriem un skaidrs, ka tas "Loko" pāri katrā tādā braucienā padarīja vājāku. Pēc pirmajiem četriem braucieniem - 7:17. Daniila Kolodinska un Jevgeņija Kostigova uzvara ar 4:2 ļāva rezultāta starpību nedaudz samazināt, taču mača turpinājumā pat nav, par ko īsti rakstīt. Mājinieki panāca 12-14 punktu pārsvaru, bet mača beigās ar divām pēc kārtas 5:1 uzvarām to vēl vairāk palielināja.
Galarezultātā smags zaudējums, jo no pārējiem komandas līderiem labu maču aizvadīja tikai Kolodinskis (izņemot vienu braucienu, kurš viņš finišēja trešais) - Daniila rēķinā trīs uzvaras un summā 14 punktu sešos braucienos. Kostigovam - 9 punkti, kaut gan varēja būt arī vairāk, toties Renē Baham - tikai 6 punkti, bet Ķastam Puodžukam - tikai viens punkts trijos braucienos. Starp junioriem Ņikita Kauliņš atveda 3 punktus, bet Artjoms Juhno palika tukšā, turklāt vēl viņam viens kritiens un divas diskvalifikācijas (viena no tām gan diezgan apstrīdama).
Pirms abu komandu mača Daugavpilī var paredzēt pārmaiņas "Loko" sastāvā. Visticamāk, ka tiks dota iespēja sevi apliecināt Oļegam Mihailovam un jautājums ir tikai - kā vietā? Trenerim Nikolajam Kokinam un viņa "štābam" būs, par ko padomāt. .