Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Futbolistiem neizdevās. Vai izdosies spīdvejistiem?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils futbolistiem neizdevās iepriecināt savus līdzjutējus ar uzvaru pilsētas svētkos. Svētdien vairāk nekā 900 kilometru attālumā no savas pilsētas līdzjutējus mēģinās iepreicināt spīdvejisti - "Optibet Lokomotīve" Polijas Nacionālās spīdveja līgas mačā viesos tiksies ar Tarnuvas komandu "Unia".

Uzvarētāji sastāvu nemaina - Daugavpils komanda pēc uzvarēta iepriekšējā mača arī šoreiz ir uzticīga šim principam. "Optibet Lokomotīve" Tarnuvā brauks šosezon jau ierastajā virknējumā (starta numuru secībā) - Ķasts Puodžuks, Stīvens Vorals, Daniils Kolodinskis, Jevgeņijs Kostigovs, Renē Bahs un juniori Artjoms Juhno un Ņikita Kauliņš.

Interesanti ir dažreiz paskatīties iepriekšējo gadu Polijas spīdveja līgu turnīra tabulas. Piemēram, Tarnuvas komanda trīs reizes bija Polijas čempione un trešo reizi salīdzinoši nesen - 2012. gadā. Viss plūst un mainās un ne vienmēr uz labo pusi. Tamlīdzīgu piemēru netrūkst un pārmaiņu virzieni visbiežāk ir atkarīgi no finansiālajām iespējām, tā ka šajā ziņā Daugavpils komanda ir viena no visstabilākajām (kaut gan nebūt ne bagātākā arī šajā līgā) un vislielākais nopelns te ir tieši pilsētas vadībai un lielajam līdzjutēju atbalstam (caurmērā vairāk nekā 4000 līdzjutēju mājas mačos) jau daudzu gadu garumā. Kā lai necenšas iepriecināt pilsētu tās svētkos? Izdarīt to nebūs viegli, jo Tarnuvas komanda ir pietiekami spēcīga un arī pamatoti cer tikt pirmajā četriniekā (pusfinālā).

Tarnuvas komandas līderi ir viens no Francijas labākajiem spīdvejistiem Dāvids Bellego, mums labi zināmais bijušais "Loko" viens no līderiem soms Timo Lahti, pieredzējušais Daniels Jeleņevskis, Adrians Cīfers un ukrainis Marko Ļevišins,kurš gan ir arī viens no neparedzamākajiem spīdvejistiem līgā - var atvest 12-14 punktus, bet var piedzīvot divus vai trīs kritienus... Pārējie divi "Unia" komandā ir juniori un tie acīmredzot būs Jans Heleniaks un Daniels Grigolecs. Mača sākums Tarnuvā - plkst. 18 pēc Latvijas laika. Ja pēkšņi neuznāks negaiss...

Pagājušajā sezonā Daugavpils komanda viesos Tarnuvas spīdvejistus uzvarēja ar 47:43, bet savā mototrekā - zaudēja ar 37:41. Tiesa, "Unia" komandas sastāvs tad bija krietni citādāks.

Pašeiz Polijas Nacionālajā līgā līdere ar 6 punktiem 4 mačos ir Gņezno komanda, pa 4 punktiem tik pat mačos ir "Loko", Opoles un Vācjas komandai no Landshutas, pa 2 punktiem trijos mačos - Tarnuvas un Pilas komandām. Jau tagad skaidrs, ka spēkošanās par iekļūšanu pusfinālā būs līdz pēdējai kārtai un tāpēc svarīgs ir arī katrs braucienos iegūtais punkts jeb punktu starpība, ar kādu uzvari vai zaudē.

     [+] [-]

, 2024-06-02 12:07, pirms 4 mēnešiem
Runā, ka Elksniņš pirmdien izsludinās brīvdienu, ja Loko šodien iepriecinās Daugavpili ar uzvaru.