Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve/Jaunība" uzvar trijatā, Ļebedevs ar uzvaru sāk sezonu Zviedrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve/Jaunība" uzvar trijatā, Ļebedevs ar uzvaru sāk sezonu Zviedrijā
Mūsu junioru trio Gdaņskā (no kreisās) - Francis Gusts, Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis. Uzvara arī par Daniilu Kolodinski.

Daugavpils junioru spīdveja komanda "Lokomotīve/Jaunība" uzvarēja kārtējā Polijas junioru komandu čempionāta posmā, kaut gan jau kopš pirmā brauciena palika trejatā, savukārt Andžejs Ļebedevs ar sekmīgu sniegumu un pārliecinošu komandas uzvaru sāka Zviedrijas Elitserien čempionātu.

Polijas junioru komandu čempionāta sacensībās Ostruvas mototrekā jau pirmajā braucienā smagu kritienu pirmajā līkumā piedzīvoja Daniils Kolodinskis un pat tika aizvests uz rūpīgāku izmeklēšanu slimnīcā, taču - par laimi - nopietnu savainojumu nav. Sacensības nācās turpināt bez Daniila, katrā braucienu sērijā pārejiem nācās pārmaiņus startēt vēl pa reizei un mūsu trio tik un tā uzvarēja - Daugavpils komanda sakrāja 36 punktus, mājinieku Ostruvas komandas "Arged Malesa" junioriem 34 punkti, bet trešā vieta - Gņezno "Budex Start" - atpalika jau par 13 punktiem (23).
Visvairāk punktu "Lokomotīves/Jaunības" labā atveda Ričards Ansviesulis - 13 (divas pirmā vietas), Ernestam Matjušonokam - 12 (trīs pirmā vietas) un Francim Gustam - 11 punktu (viena pirmā viena un arī viens kritiens).
Jau 5. jūnijā Gdaņskas mototrekā šis trio piedalīsies pirmajā Eiropas U19 čempionātā pāriem (pirms tam divas reizes notika Eiropas kausa izcīņa un mūsējie divreiz bija otrie - vispirms Artjoms Trofimovs un Matjušonoks, bet pērn Matjušonoks un Ansviesulis).
Zviedrijas Elitserien čempionāta pirmajā kārtā centrālais mačs bija Masarnā, kur čempions "Masarna Avesta" tikās ar eksčempionu (pirms tam - trīs tituli pēc kārtas) Eskilstunas "Smederna", taču aizraujoša spēkošanās izpalika - viesi sagrāva mājiniekus ar 57:33. Andžejs Ļebedevs četros braucienos atveda 9 punktus (divas uzvaras), pirmajā braucienā viņa pārim neizšķirts 3:3, bet tad divas 5:1 un viena 4:2 uzvara. Eskilstūnas komandas sastāvs šosezon ir ļoti iespaidīgs - bez Ļebedeva tajā ir Mikels Jepsens Jensens, Gļebs Čugunovs, Pontuss Aspgrens, Aleksandrs Loktajevs... Šajā mačā turklāt nepiedalījās Grigorijs Laguta, Kžištofs Bučkovskis vai Daniels Kačmareks. "Masarna Avesta" komandā ir pieteikts arī Francis Gusts un gan jau viņam sezonas laikā būs iespēja debitēt Elitserien čempionātā.