Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Līderis Hirvonens, Duvāla ekipāža pēc avārijas slimnīcā

Līderis Hirvonens, Duvāla ekipāža pēc avārijas slimnīcā
Japānas rallija līderis Miko Hirvonens
Foto: www.wrc.com

Šodien Japānas rallijā tiek aizvadīta pirmā sacensību diena, taču sestais posms tika atcelts, jo smagu avāriju piedzīvoja Duvāla ekipāža. Pašlaik gan pilots, gan stūrmanis tiek nogādāti uz tuvējo slimnīcu. Vēl šodien atlikuši trīs posmi.

Jau ziņojām, ka vakar vakarā dēļ pēkšņi uzsnigušā sniega sacensību organizatori nolēma atcelt trešo un septīto ātrumposmu, kuri bija pirmās dienas garākie posmi – 13,67 kilometrus gari.

Pēc piektā posma uz goda pjedestāla atradās trīs ''Ford'' komandas ekipāžas. Stabilā vadībā bija Miko Hirvonens, kurš par 11,9 sekundēm apsteidza Fransuā Duvālu. Trešais bija Jari-Mati Latvala, bet ceturtais pašreizējais čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastiens Lēbs.

Kā ziņo aculiecinieki, tad Duvāls avarēja piecus kilometrus pēc sestā posma starta. Kā ziņo ''Ford'' komandas pārstāvji, tad Duvāla ekipāža ar stūrmaņa pusi sānslīdē ieskrēja metāla barjerās, kur vissmagākais trieciens bija tieši stūrmaņa pusē. Trasē nekavējoties devās mediķi, kuri gan Duvāla stūrmani Patriku Pivato, gan Duvālu, kurš šajā negadījumā cieta mazāk, aizveda uz slimnīcu.

Tāpat arī šajā posmā pirms avārijas izstājās ''Citroen'' komandas pilots Dani Sordo, kura mašīnai radās tehniskas problēmas ar turbīnu.

Izmantotie resursi:
wrc.com