Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Plīsusi riepa neļauj Nitišam uzvarēt Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmās dienas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Plīsusi riepa neļauj Nitišam uzvarēt Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmās dienas sacensībās
Rallijkrosa mašīnas pirms starta
Foto: rallycrossrx.com

Latviešu autosportists Reinis Nitišs atrodas astotajā vietā pēc aizvadītās pirmās dienas Eiropas rallijkrosa čempionāta atklāšanas posmā Lielbritānijā.

17 gadus vecais Nitišs šogad Eiropas čempionātā pārstāv "Set Promotion" komandu, ar "Renault Clio" rallijkrosa mašīnu startējot otrajā spēcīgākajā klasē "Super 1600".

Lielbritānijas trasē Lidenhilā šodien tika aizvadīti pirmie divi kvalifikācijas braucieni no četriem, kuros tiks noteikti tie ātrākie 12 braucēji, kas turpinās cīņu abos pusfinālos, kas tāpat kā fināls norisināsies svētdien. Tā kā šajā klasē pieteikušies tikai 13 braucēji, Lielbritānijas pormā līdz pusfinālam tikt nebūs grūti, taču Nitiša mērķis ir pirmais sešinieks, kas turpinās cīņu finālā.

Rallijkrosā katrā braucienā startē piecas mašīnas, kas tiek noteiktas ar izlozes palīdzību, taču pēc tam tiek summēti visi rezultāti un punkti braucienos tiek piešķirti par rezultātiem kopējā tabulā. Jo labāku rezultātu pilots parādījis, jo mazāk punktus saņem. Pēc punktus skaita arī tiks noteikti tie, kas turpinās cīņu pusfinālā.

Pirmajā braucienā Nitišs izcīnīja ceturto vietu, taču viņa mašīnai bija bojāts pārnesumu devējs, tāpēc nācās startēt ar otro pārnesumu. Otrais brauciens sākās labāk, tehnika bija savesta kārtībā un pēc trešā no četriem apļiem Nitišs jau bija līderis. Tomēr plīsa riepa un kaut kādu iemeslu dēļ sportists neveica Džokera apli, par ko pienākas 30 sekunžu sods. Rezultātā pēc pirmajiem diviem braucieniem Latvijas pārstāvis ar 19 punktiem ieņem astoto vietu, lai gan cerēts tika uz ko daudz vairāk.

Tikmēr līderis pēc diviem braucieniem ir Nitiša komandas biedrs Kevins Eriksons no Zviedrijas. Trīs punkti šobrīd arī Erikam Farenam, kurš pārstāv spēcīgo "Citroen Hansen Motorsport" komandu.

Rallijkrosā katrā braucienā startē piecas mašīnas, taču pēc tam tiek summēti visi rezultāti un punkti braucienos tiek piešķirti par rezultātiem kopējā tabulā. Jo augstāk pilots finišē, jo mazāk punktus saņem. Pēc punktus skaita arī tiks noteikti tie, kas turpinās cīņu pusfinālā.

Turpat Lidenhilā norisinājās arī lielās cīņas spēcīgajā "Supercar" klasē, kur startē arī WRC zvaigzne Peters Solbergs. Norvēģim pirmajā braucienā diemžēl 30 sekunžu sods par Džokera apļa neveikšanu un kopsummā pēc šīs dienas viņš tikai desmitais 19 braucēju konkurencē, lai gan otrajā braucienā viņam kopsummā pat otrā vieta. Lidenhilā startē arī Petera vecākais brālis Henings Solbergs, kurš pēc pirmajiem diviem braucieniem kopumā ir 13. vietā. Līderis pagaidām ir Timijs Hansens no "Citroen Hansen Motorsport".

Izmantotie resursi:
Rallycross Online
FIA European Rallycross Championship,...
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2013-04-01 12:57, pirms 11 gadiem
Ļoti maz dalībnieku!!! Katrā posmā varēja dalībnieku pulku papildināt vietējie censoņi, kā tas notiek autokrosā. WRC monstri neko nerāda...
Labi, ka Reinis izsities līdz kādai komandai. Jāpaseko līdzi šim seriālam. Paldies, par rakstu!

     [+] [-]

, 2013-04-02 15:39, pirms 11 gadiem
...... un kaut kādu iemeslu dēļ sportists neveica Džokera apli................ nevar kaut kā profesionālāk uzrakstīt ?
13 nav daudz, laikam tie, kam vēl ir piķis.